Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το «Delilah» του Τομ Τζόουνς απαγορεύτηκε στα γήπεδα της Ουαλίας λόγω σεξιστικών στίχων!

Η Ουαλική Ένωση Ράγκμπι διέταξε την μεγάλη επιτυχία του 1968 του Sir Τομ Τζόουνς, «Delilah», να αφαιρεθεί από τη λίστα τραγουδιών του Principality Stadium την παραμονή του τουρνουά των «Έξι Εθνών» του 2023.

Το ποπ τραγούδι για έναν ζηλιάρη εραστή που μαχαιρώνει την άπιστη σύντροφό του τραγουδήθηκε με λαχτάρα από Ουαλούς φιλάθλους και έγινε κάτι σαν εναλλακτικός αθλητικός ύμνος.

Όμως, καθώς η WRU παρασύρεται από τους ισχυρισμούς περί «τοξικής» κουλτούρας και μισογυνισμού, το κυβερνών σώμα απάντησε στους ισχυρισμούς ότι προωθεί τη βία κατά των γυναικών απαγορεύοντάς την.

Το τραγούδι περιλαμβάνει τον στίχο: «Στάθηκε εκεί γελώντας/Ένιωσα το μαχαίρι στο χέρι μου και δεν γέλασε άλλο».

Ένας εκπρόσωπος του Principality Stadium είπε: «Το Delilah δεν θα εμφανίζεται στη λίστα αναπαραγωγής για διεθνείς ράγκμπι στο Principality Stadium.

«Το WRU αφαίρεσε το τραγούδι από τη λίστα ψυχαγωγίας και μουσικής του ημιχρόνου κατά τη διάρκεια διεθνών αγώνων το 2015. Επίσης, πρόσφατα ζητήθηκε από τις φιλοξενούμενες χορωδίες να μην προβάλλουν το τραγούδι κατά τις εμφανίσεις τους πριν από τον αγώνα και σε όλα τα παιχνίδια.

«Η WRU καταδικάζει την ενδοοικογενειακή βία κάθε είδους. Έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συμβουλές από ειδικούς του θέματος για το θέμα της λογοκρισίας του τραγουδιού και γνωρίζουμε με σεβασμό ότι είναι προβληματικό και ενοχλητικό για ορισμένους φιλάθλους λόγω του θέματός του».

Το Delilah, σε γραμμένο από τον Barry Mason και με μουσική του Les Reed, κυκλοφόρησε το 1967 και το τραγούδησε ο Τοm Jones. Γνώρισε γρήγορα την διεθνή επιτυχία και κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο Ivor Novello το 1968, φτάνοντας στο Νο 2 των βρετανικών charts τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Μαζί με μια άλλη από τις επιτυχίες του Sir Τομ της δεκαετίας του ’60, το Green, Green Grass of Home, ήταν το αγαπημένο των οπαδών στα τελετουργικά πριν από τον αγώνα των Ουαλών διεθνών τα τελευταία χρόνια.

Η απαγόρευση είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ταραχές στους οπαδούς του παιχνιδιού στο πριγκιπάτο και τα νέα για τη δράση της RFU έφεραν μια καυστική απάντηση από έναν διεθνή Ουαλό, τον Louis Rees-Zammit που ανάρτησε στο Twitter: «Όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουν και το κάνουν πρώτα…»

Ο εν ενεργεία διευθύνων σύμβουλος της Ουαλικής Ένωσης Ράγκμπι, Νάιτζελ Γουόκερ, έχει προειδοποιήσει ότι το μέλλον του αγώνα στην Ουαλία διακυβεύεται λόγω των ισχυρισμών για μισογυνισμό, σεξισμό, ρατσισμό και ομοφοβία που έχουν συγκλονίσει την οργάνωση.

Οι ισχυρισμοί για «τοξική κουλτούρα» στο WRU προβλήθηκαν σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Στιβ Φίλιπς, την Κυριακή.

Μια ανεξάρτητη ομάδα εργασίας πρόκειται να συσταθεί για την αντιμετώπιση των καταγγελιών, με την Sport Wales – έναν οργανισμό που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Ουαλίας – να συμβουλεύει σχετικά με τη σύνθεση και την αρμοδιότητα της επιτροπής.

Το Six Nations ξεκινά στο Κάρντιφ το Σάββατο, όταν η ομάδα της Ουαλίας του Warren Gatland υποδέχεται την Ιρλανδία. Η Ουαλία αντιμετωπίζει επίσης την Αγγλία στο στάδιο Principality φέτος.

Πηγή: The Guardian

Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος