«Αντίο» της Ρουμπέση στην εθνική ομάδα πόλο

Μια από τις μεγαλύτερες πολίστριες του ελληνικού αθλητισμού, η Αντιγόνη Ρουμπέση, ανακοίνωσε την απόφασή της να σταματήσει από την εθνική ομάδα όπου γνώρισε μεγάλες στιγμές, έντονες συγκινήσεις, αλλά και διακρίσεις με αποκορύφωμα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς το 2004 στην Αθήνα και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης το 2011.

Κατέκτησε επίσης δύο ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2010, 2012), ένα χρυσό (2005) και δύο χάλκινα (2007, 2010) μετάλλια σε World League, ένα Ευρωπαϊκό νεανίδων (2001) και ένα Ευρωπαϊκό νέων γυναικών (2002). Το καταληκτικό παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά με την Ολλανδία ήταν η 356η συμμετοχή της στην εθνική γυναικών, με απολογισμό 561 τέρματα.

Η αρχηγός της «γαλανόλευκης» επισημοποίησε την απόφασή της μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ: «Νιώθω αρκετά ολοκληρωμένη μέχρι εδώ που έχω φτάσει. Ήρθε η στιγμή, μετά και τον τραυματισμό που έχω, να αφήσω πίσω το σκουφάκι. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω ζήσει ό,τι έχω ζήσει. Εύχομαι σε κάθε αθλήτρια να ζήσει αυτές τις επιτυχίες» δήλωσε η 33χρονη πολίστρια της Βουλιαγμένης και, όταν ρωτήθηκε τι τίτλο θα έβαζε στην τεράστια καριέρα της στις εθνικές ομάδες, απάντησε: «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από μικρή είχα ένα όνειρο να γίνω Ολυμπιονίκης και τα κατάφερα. Υπάρχει κι η έκθεσή μου στο δημοτικό ότι είχα όνειρο να γίνω Ολυμπιονίκης. Και μόνο που κατάφερα να συμμετάσχω σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη μία διοργάνωση να είναι στη χώρα μου και να παίρνω και μετάλλιο, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα».

«Παιδί-θαύμα» της ελληνικής υδατοσφαίρισης, μέλος της εθνικής νεανίδων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997, σε ηλικία μόλις 14 ετών, η Αντιγόνη Ρουμπέση δικαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες που γέννησε το αστείρευτο ταλέντο της και εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες πολίστριες του κόσμου. Επί 19 χρόνια υπηρέτησε σχεδόν αδιάλειπτα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα (με εξαίρεση το Ευρωπαϊκό του 2006, όπου δεν αγωνίστηκε, και ένα διάστημα την περίοδο 2012-2013 που δεν καλείτο), συμμετέχοντας σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, οκτώ Παγκόσμια και έξι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος