«Ανεβάζει στροφές» η Team USA, πήρε το ντέρμπι η Ιταλία, άνετα Γαλλία και Αυστραλία

Στο παιχνίδι που ξεχώρισε σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με εξαιρετική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, επικράτησαν επί της Τσεχίας με 119-84 και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους, πίσω από τη Γαλλία, η οποία σήμερα είχε εύκολο έργο κόντρα στο Ιράν (79-62).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Ιταλία αν και δυσκολεύτηκε, πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στη Νιγηρία με 80-71. Τέλος, η Αυστραλία άντεξε στην πίεση της ανταγωνιστικής Γερμανίας, κερδίζοντας με 89-76 και έτσι “κλείδωσε” την πρωτιά του δεύτερου ομίλου.

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
-Τσεχία 119-84

O αγώνας

Η Τσεχία ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά, βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με διψήφια διαφορά πόντων (7-17). Η Team USA βελτίωσε την εικόνα της όσον αφορά το επιθετικό της κομμάτι, ωστόσο η αμυντική της λειτουργία παρέμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου νωθρή. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 25-18 υπέρ των Τσέχων.

Το συγκρότημα του Γκρεγκ Πόποβιτς “αφυπνίστηκε” στο δεύτερο δεκάλεπτο και με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά στο σκορ με πρωτεργάτη τον σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κέβιν Ντουράντ. Ένα τρίποντο του Μπλέικ Σιλμπ μείωσε και πάλι το σκορ στους 4 πόντους (47-43), για το φινάλε του πρώτου μέρους.

Tο τρίτο δεκάλεπτο ήταν κομβικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Πιο συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής “πάτησαν το πόδι στο γκάζι” από νωρίς, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν στο σκορ. Ο KD ήταν ασταμάτητος, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Τζρου Χόλιντεϊ στην τρίτη περίοδος, η οποία ολοκληρώθηκε με την Αμερική να προηγείται με 82-60.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, χωρίς να αλλάξει η εικόνα του. Οι Αμερικανοί έκαναν “επίδειξη δύναμης”, άνοιξαν το “rotation” και εν τέλει έφτασαν στη νίκη, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 119-84.

Για την Team USA υπήρξε πλουραλισμός στην επίθεσή της, ωστόσο ξεχώρισε ο μεγάλος σταρ της, Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος “σταμάτησε” στους 23 πόντους, τα 8 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του και πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με 27 πόντους.

Για την αξιόλογη ομάδα της Τσεχίας ξεχώρισε ο Μπλέικ Σιλμπ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε και ο Όντρεϊ Μπάλβιν. Γιάν Βέσελι και Τόμας Σατοράνσκι τελείωσαν το ματς με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα ο καθένας, με τον εκρηκτικό γκαρντ να προσθέτει ακόμη 8 ασίστ στον “καμβά” του.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 47-43, 82-60, 119-84

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας:

Ιράν-Γαλλία 62-79

Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ της αναμέτρησης, η Γαλλία κατάφερε να επικρατήσει με 79-62 επί του Ιράν κάνοντας έτσι το 3/3 στον πρώτο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά, για να πανηγυρίσει άνετα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κορυφαίος για τους νικητές σήμερα ήταν ο Τόμας Ερτέλ, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Τίμοθι Λουάου-Καμπαρό. Από την άλλη μεριά, για το Ιράν ξεχώρισε ο Χαμέντ Χαντάντι, ο οποίος έφτασε και στο “double-double” μετρώντας 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 27-46, 47-62, 62-79

Ιταλία-Νιγηρία 80-71

Παρά την πίεση της Νιγηρίας, η Ιταλία στάθηκε ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά του αγώνα, πανηγυρίζοντας έτσι μια σπουδαία νίκη με 80-71. Το “κλειδί” για το νικηφόρο αποτέλεσμα των Ιταλών, ήταν η αμυντική τους λειτουργία στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, στο οποίο δέχτηκαν μόλις 8 πόντους.

Για τους νικητές ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Νικολό Μέλι, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν οι Νίκο Μάνιον και Ακίλε Πολονάρα που πρόσθεσαν από 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, για την Νιγηρία, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση παρά την ήττα της ξεχώρισε ο Τζιμέζι Μετού, ο οποίος έκανε και “double-double”  έχοντας 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στους 20 πόντους “σταμάτησε” και ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, Τζόρνταν Νουόρα.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 40-39, 56-63, 80-71

Αυστραλία-Γερμανία 89-76

Τα “κανγκουρό” τερμάτισαν στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς επιβλήθηκαν επί της Γερμανίας με 89-76.

Τα “πάντσερ” έδωσαν τη “μάχη” τους κρατώντας τη διαφορά του σκορ σε μονοψήφια νούμερα σταθερά, ωστόσο με πρωτεργάτη της τον Πάτι Μιλς, η Αυστραλία έφτασε σε ακόμα μια νίκη και στοχεύει σε μια καλή συνέχεια στη διοργάνωση.

Για τους Αυστραλούς ξεχώρισε ο γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Πάτι Μιλς, ο οποίος τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 6 ασίστ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Τζοκ Λαντέιλ, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους.

Από την άλλη μεριά, κορυφαίος ήταν ο Αντρέας Ομπστ, που σημείωσε 17 πόντους, ενώ Νίελς Γκίφεϊ και Γιόχαν Θίμαν είχαν από 11 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 44-40, 66-59, 89-76

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος