Πέντε προκρίσεις και δύο πανελλήνια ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας

Στα πρωινά προκριματικά της 5ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 25άρας πισίνας, που διεξάγεται στο Καζάν, ο ελληνικός απολογισμός ήταν πέντε προκρίσεις σε ημιτελικούς και δύο πανελλήνια ρεκόρ.

Ο Ανδρέας Βαζαίος ξεκίνησε εντυπωσιακά την προσπάθειά του στα 100 μέτρα μικτή, καθώς με 52.10 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών είναι έτοιμος να διεκδικήσει άλλη μία θέση στο βάθρο.

Στους απογευματινούς (18:32) ημιτελικούς θα υπάρχει διπλή ελληνική παρουσία, καθώς ο Γιώργος Σπανουδάκης με 52.70 συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ και προκρίθηκε με την 7η επίδοση, ενώ παράλληλα «σφράγισε» την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο Αμπου Ντάμπι.

Η Μαρίλεια Δρασίδου ήταν καταπληκτική στα 50μ. πρόσθιο. Πήρε τη 14η θέση των προκριματικών και πέρασε στους απογευματινούς (18:41) ημιτελικούς, ενώ με το 30.69 που σημείωσε, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ της Αγγελικής Εξάρχου, το οποίο ήταν 30.84. Λίγη ώρα αργότερα, η αθλήτρια του Παλαιού Φαλήρου συμμετείχε και στα 50μ. πεταλούδα, όπου κατετάγη 30η με 27.38.

Η Άννα Ντουντουνάκη ήταν άνετη στον προκριματικό των 50 μέτρων πεταλούδα, καθώς με χρόνο 25.71, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια πέρασε με την έβδομη επίδοση στους ημιτελικούς, που θα γίνουν περίπου μιάμιση ώρα μετά τον τελικό των 100 μέτρων, στις 19:18.

Ο Απόστολος Χρήστου συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Καζάν, σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο με 47.08 και κατετάγη 12ος, παίρνοντας το εισιτήριο για τους απογευματινούς (19:09) ημιτελικούς ως ένατος, αφού πιο ψηλά βρέθηκαν τέσσερις Ρώσοι και τρεις Ιταλοί. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να πάει ακόμη πιο γρήγορα το απόγευμα και να διεκδικήσει την παρουσία του σε τρίτο τελικό στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο και την πέμπτη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο.

Τέλος, ο Δημήτρης Μάρκος ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ στα ισάριθμα αγωνίσματα που μετείχε. Ο 20χρονος κολυμβητής του ΝΟ Καλαμακίου πέτυχε χρόνο 7:48.84 στα 800μ. ελεύθερο και κατέρριψε το 7:53.36 του Αντώνη Φωκαϊδη (από το 2009), αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον αυριανό (7/11) τελικό του αγωνίσματος, καθώς κατετάγη 15ος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ