Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά …31 αθλητές «ντοπέ» στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου

Σάλος ξεσπά στον παγκόσμιο αθλητισμό μετά την νέα αποκάλυψη που έκανε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για χρήση απαγορευμένων ουσιών από 31 αθλητές που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης σε δείγματα αθλητών, αποκαλύφθηκε ότι σε 31 περιπτώσεις υπήρξε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ειδικότερα, πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες που συμμετείχαν σε έξι αθλήματα, ενώ οι επανέλεγχοι επικεντρώθηκαν σε αθλητές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
«Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Ο έλεγχος διεξήχθη με την συνεργασία του WADA και των διεθνών ομοσπονδιών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη ενδέχεται να σηματοδοτήσει τον αποκλεισμό αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που θα διεξαχθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου.
Επίσης, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επανέλεγχο άλλων 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ