Ήττα σοκ και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά που έχασε 3-2 από τον 18χρονο Αλκαράθ

Για άλλη μια φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να φτάσει στους «16» του US Open, καθώς ηττήθηκε στον τρίτο γύρο μετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες με 3-2 σετ (6-3, 4-6, 7-6, 0-6, 7-6) από τον νο 55 στον κόσμο 18χρονο Κάρλος Αλκαράθ.
Ο ΄Ελληνας άσος, νο 3 στον κόσμο βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, αιφνιδιάστηκε από την αποφασιστικότητα του ανερχόμενου νεαρού Αλκαράθ και αν και μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι δύο φορές στα ίσια, παίρνοντας μάλιστα με άνεση το 4ο σετ με 6-0 game, στο κρίσιμο 5ο σετ έχασε την συγκέντρωσή του, υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα πολύ δυνατά σερβίς του Ισπανού.

Ο 18χρονος Ισπανός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο πρώτο σετ κάνοντας δύο φορές το break στο σερβίς του Έλληνα άσου προηγούμενος με 4-0 game και παρά την αντίδραση που έβγαλε ο Τσιτσιπάς, ο Αλκαράθ κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει το σετ με 6-3 games.
Με την ίδια ορμή μπήκε και στο δεύτερο σετ ο Αλκαράθ κάνοντας νωρίς το break, πήρε προβάδισμα με 3-0 games, ωστόσο στην συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τα χτυπήματα που ήθελε και γύρισε υπέρ του το σετ, το οποίο κατάφερε να πάρει τελικά με 6-4 games και να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ.
Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς αν και φαινόταν ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο, έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή, προηγήθηκε με 5-2 games, αλλά στη συνέχεια έχασε τη συγκέντρωσή του και ο Αλκαράθ κατάφερε να πάρει 4 σερί games (!), και να επικρατήσει τελικά με 7-6 στο τάι μπρέικ!
Στο τέταρτο σετ και με την πλάτη πλέον στον τοίχο βρήκε τον καλό εαυτό του και δεν επέτρεψε στον Ισπανό, νο 55 στον κόσμο, να ελπίζει και το κέρδισε πολύ άνετα με 6-0 games, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ, εκμεταλλευόμενος και το εξαιρετικό σερβίς του που του απέφερε πολλούς άσους.
Στο 5ο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει το break στα δυνατά σερβίς του Αλκαράθ και έτσι οδηγήθηκε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, όπου πιο αποφασισμένος και πιο ψύχραιμος ο Ισπανός πήρε τελικά τη νίκη με 7-6 και μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «16» του US Open.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ