Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση που έχει ξεσηκώσει παγκόσμιο σάλο με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς σύμφωνα με νεότερα στοιχεία η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Tennis Australia) έστειλε τον περασμένο Δεκέμβριο στους τενίστες που ήθελαν να λάβουν μέρος στο Australian Open (17-30 Ιανουαρίου) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να λάβουν μέρος οι ανεμβολίαστοι, όπου φαίνεται ότι αρκούσε ένα πιστοποιητικό νόσησης εξάμηνης διάρκειας, ενώ ένα μήνα πριν η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία ότι απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στην Αυστραλία!
Στο έγγραφο που εστάλη στους παίκτες, η Tennis Australia περιέγραψε τη διαδικασία δύο βημάτων που απαιτούνται για να επιτραπεί σε έναν μη εμβολιασμένο παίκτη να αγωνιστεί στο Australian Open. Αρχικά, απόκτηση πιστοποιητικού εξαίρεσης στο εξωτερικό που θα αποδεικνύει ότι το άτομο έχει προσβληθεί από την Covid-19 κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Στη συνέχεια, μια δεύτερη εξαίρεση εγκεκριμένη από ανεξάρτητο Αυστραλό γιατρό ή ομάδα ειδικών ιατρών.
Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Tennis Australia) και η κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώριας έχουν εφαρμόσει σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρέσεις εμβολιασμού προκειμένου αθλητές να συμμετάσχουν στο τουρνουά. Σύμφωνα με την Tennis Australia, αυτοί οι κανόνες απαιτούν οι τυχόν εξαιρέσεις να εγκρίνονται από δύο ειδικές ιατρικές επιτροπές.
Αλλά «μια εξαίρεση που χορηγείται από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας για να παίξει τένις σε αυτήν την πολιτεία είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε εξαίρεση ή προϋπόθεση εισόδου στην Αυστραλία», δήλωσε η Κάρεν Άντριους, υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Για την είσοδο στην Αυστραλία χρειάζεται βίζα αλλά και να πληρούνται οι προϋποθέσεις εισόδου: αρνητικό τεστ και πλήρης εμβολιασμός ή ιατρική απόδειξη αντένδειξης εμβολιασμού.
ΠΗΓΕΣ: ERTNEWS.GR, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος