Δολοφονημένη βρέθηκε η δρομέας Νταμάρις Μούτι Μουτούα

Η δρομέας, Νταμάρις Μούτι Μουτούα, γεννημένη στο Μπαχρέιν με καταγωγή από την Κένυα, βρέθηκε νεκρή σε μια πόλη στη δυτική χώρα της ανατολικής Αφρικής, με τον Αιθίοπα φίλο της, επίσης δρομέας, να είναι βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η δολοφονία της ήρθε επτά μήνες με τη δολοφονία μιας άλλης αθλήτριας από την Κένυα, της Ολυμπιονίκης Άγκνες Τιρόπ, η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη στο σπίτι της στην ίδια πόλη τον Οκτώβριο.

Το σώμα της 28χρονης, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (Κένυας-Μπαχρέιν), βρέθηκε σε αποσύνθεση σε σπίτι στο Ίτεν, όπως δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός διοικητής της πόλης, Τομ Μακόρι, αποκαλύπτοντας ότι ο Αιθίοπας φίλος της είναι βασικός ύποπτος.

Το Ίτεν, όπου έγιναν και οι δύο δολοφονίες, έχει μια δημοφιλή βάση εκπαίδευσης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Οι δύο δολοφονίες έριξαν τα φώτα της δημοσιότητας στη βία κατά των γυναικών στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η αστυνομία αναζητεί τον φίλο της, Εσκιντέρ Χαϊλεμαριάν Φολί, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία. Ακολουθούσε προπονήσεις στην ίδια εγκατάσταση και έκτοτε έχει διαφύγει από την Κένυα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο ύποπτος κάλεσε έναν φίλο του και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την κοπέλα του… », είπε ο Μακόρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ