ertnews.gr

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι Ιρανοί αποδοκίμασαν τον εθνικό τους ύμνο

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών στην χώρα του Ιράν, οι οπαδοί αποδοκίμασαν τον εθνικό τους ύμνο, σε μια ένδειξη υποστήριξης προς τις διαμαρτυρόμενες γυναίκες
21/11 16:13
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι Ιρανοί αποδοκίμασαν τον εθνικό τους ύμνο

AP

Η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκίνησε, με την Αγγλία να αντιμετωπίζει το Ιράν για το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου. Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ακούστηκαν οι δύο εθνικοί ύμνοι των χωρών, κάτι που γίνεται πριν από κάθε παιχνίδι μεταξύ εθνικών ομάδων.

Οι Ιρανοί που ταξιδέψαν να δούνε τους διεθνείς ποδοσφαιριστές τους να παλεύουν στα γήπεδα του Κατάρ, στο άκουσμα του εθνικού τους ύμνου, αποδοκίμασαν, ως ένδειξη υποστήριξης στις διαμαρτυρίες κατά της χρήσης του Ισλαμικού Νόμου για τις γυναίκες που ισχύει στην χώρα.

Οι ίδιοι οι παίκτες μάλιστα δεν τραγούδησαν τον ύμνο τους, με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας και παίκτη της ΑΕΚ, Εχσάν Χατζισαφί να δηλώνει πρόσφατα πως η εθνική ομάδα του Ιράν βρίσκεται στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων γυναικών.

Οι διαμαρτυρίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, από την μέρα που η Μαχσά Αμινί έχασε την ζωή της ενώ ήταν από την κράτηση της Αστυνομίας, επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version