H πλατεία Ελευθερίας είναι από το πρωί της Τετάρτης 4 Μαΐου, ο δεύτερος «σταθμός» στο ταξίδι μνήμης που επιχειρεί μέσα από υπαίθριες εκθέσεις, τις οποίες αναπτύσσει σε δημόσιους χώρους της Πάτρας ο Πολιτιστικός Οργανισμός, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.
Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Θέμα της έκθεσης, “Οι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί στην Πάτρα μέσα από τα Γενικά Αρχεία του κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Αχαΐας”. Αυτή περιλαμβάνει υλικό το οποίο αφορά στους πέντε προσφυγικούς συνοικισμούς που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Πάτρας από το 1923 (Αγία Αικατερίνη, Αγία Φωτεινή, Φαναρίου – Νικαίας – Καλαβρύτων και σημερινή Γ. Παπανδρέου, Αγίας Τριάδος, Πτωχοκομείου, στο ύψος της σημερινής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ακτή Δυμαίων).


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας, την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας συναυλία από μαθητές του Ορχηστρικού και Φωνητικού Συνόλου Παραδοσιακού Τομέα του σχολείου, με τίτλο «Σμύρνη 1922 – 2022».
Σχετικές ειδήσεις
Συνεχής δράση από το 1923: Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών & Περιχώρων (φωτορεπορτάζ)
Το γήπεδο «Προσφυγικών» στην Πάτρα – Το έφτιαξαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες
Το ertnews.gr στα Προσφυγικά της Πάτρας πριν την ανάπλασή τους (φωτορεπορτάζ)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
