Γενική απεργία σε Λέσβο και Λήμνο για το ΦΠΑ

Με τον πρωθυπουργό πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθούν οι νησιώτες για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ . Την αποφασιστικότητά τους για  τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διατράνωσαν σήμερα οι εμπορικοί και παραγωγικοί φορείς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις και δημοτικές υπηρεσίες δε λειτούργησαν ,το εργατικό κέντρο πραγματοποίησε κατάληψη στη ΔΟΥ Μυτιλήνης, ενώ τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε για τη Λέσβο και η ΑΔΕΔΥ.

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς, ενώ μηχανοκίνητη πορεία των οχημάτων του δήμου προστέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Γενική απεργία σε Λέσβο και Λήμνο για το ΦΠΑ          Γενική απεργία σε Λέσβο και Λήμνο για το ΦΠΑ

Στην πλατεία Σαπφούς χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιά, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κύτελης , ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας.

Ακολούθησε πορεία στη ΓΓΑιγαίου όπου το υπόμνημα με τα αιτήματα παρέλαβε  ο εκπρόσωπος  του ΓΓ Αιγαίου κ. Μιχαλακέλλης που ενημέρωσε ότι συντονίζεται συνάντηση των νησιωτών δημάρχων και προέδρων των επιμελητηρίων με τον πρωθυπουργό. Την ερχόμενη Τρίτη όπου οι δήμαρχοι θα βρεθούν στην Αθήνα για την κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με αίτημα την αποσυμφόρηση των νησιών, πιθανότατα να γίνει και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Γενική απεργία σε Λέσβο και Λήμνο για το ΦΠΑ      Γενική απεργία σε Λέσβο και Λήμνο για το ΦΠΑ

Από το κυβερνητικό μέτωπο τώρα, ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται η  παράταση για έναν ακόμα χρόνο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τις ημέρες αυτές με τους δανειστές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την έκβαση των συζητήσεων με τους δανειστές , ωστόσο πληροφορίες της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ αναφέρουν ότι σε περίπτωση που αρνηθούν οι δανειστές την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ενεργοποίηση των μέτρων που το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου επεξεργάζεται για μια σειρά ελαφρύνσεων στους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Γενική απεργία και στη Λήμνο:

Γενική απεργία σε Λέσβο και Λήμνο για το ΦΠΑ

Γενική απεργία σε Λέσβο και Λήμνο για το ΦΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος