Σάμος: Ικανοποιημένος από τις παρεμβάσεις στο HOT –SPOT της Σάμου δήλωσε ο Γ. Μπαλάφας

Την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του HOT –SPOT  ήρθε να ελέγξει για τέταρτη φορά ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ικανοποιημένος από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο χώρο, την απομάκρυνση των σκηνών και τις ενέργειες που γίνονται για τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου. «Δεν αξιοποιούμε άλλο χώρο. Στριμωχνόμαστε  στον υπάρχον. Θα ήταν όμως πολύ καλό πάντα βέβαια με την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας προς όφελός της να δοθούν κάποιοι  χώροι  για την φιλοξενία των  μεταναστών» δήλωσε χαρακτηριστικά.  Ο κ. Μπαλάφας  δήλωσε ότι  το υπουργείο   έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση  του μεταναστευτικού ενώ  ζήτησε από τον Δήμο να βοηθήσει  να δοθούν δωμάτια και σπίτια στους μετανάστες  ώστε σιγά  –  σιγά να αναλάβουν οι δήμοι η το κράτος  τη διαχείριση των μεταναστών και όχι οι ΜΚΟ που έχουν βοηθήσει αρκετά αλλά θα πρέπει αυτό να αλλάξει.

Όσον αφορά στον αριθμό των μεταναστών που βρίσκεται στο κέντρο  είπε ότι είναι διαχειρήσιμος χωρίς  να επηρεάζει καθόλου την καθημερινότητα των Σαμιωτών. Μάλιστα επικαλέστηκε δήλωση υψηλόβαθμου τοπικού στελέχους για πολύ καλή τουριστική σεζόν βάση των προ κρατήσεων που υπάρχουν.   Τέλος ο κ. Μπαλάφας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου  που παραχώρησε αναφέρθηκε  και στις πολιτικές εξελίξεις   εκφράζοντας  την συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από την ύφεση ενώ  χαρακτήρισε τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα , συνθήκες ενός ακήρυχτου πολέμου  με συνεχή μάχη  ενάντια στις δυνάμεις που επιβάλλουν την συνεχιζόμενη λιτότητα.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος