Europe Cup: Μεγάλο «διπλό» στην Ιταλία για το Περιστέρι, 81-76 τη Ντιναμό Σάσαρι

Με καθοριστική παρουσία του Βαν Τούμπεργκεν, το Περιστέρι πανηγύρισε μεγάλο «διπλό» στην Ιταλία, επικρατώντας της Σάσαρι με 81-76, για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» του FIBA Europe Cup. Η ελληνική ομάδα, η οποία είχε «κλειδώσει» την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης, βελτίωσε σε 4-1 το ρεκόρ της και… καλοβλέπει ακόμα και την πρώτη θέση του 14ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-42, 57-65, 76-81

Ο Βέλγος γκαρντ ήταν σε τρομερή βραδιά, πετυχαίνοντας 19 πόντους και μοιράζοντας 7 ασίστ, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσε ο Καρντένα στα κρίσιμα σημεία, προφυλάσσοντας το προβάδισμα για την ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με έντονο ρυθμό, με το Περιστέρι να ελέγχει το παιχνίδι χάρη στην πιεστική του άμυνα και τους αιφνιδιασμούς. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +9 (33-42), έχοντας σε… κέφια τους Βαν Τούμπεργκεν και Κακλαμανάκη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Περιστέρι διατήρησε το προβάδισμα (57-65) βασιζόμενο στην παραγωγικότητα του, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Πέιν, ενώ ακόμη κι όταν στην τελευταία περίοδο, η Σάσαρι πλησίασε και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο 70-69, η ελληνική ομάδα βασίστηκε στους Καρντένα και Χάρις, για να αποκτήσει προβάδισμα επτά πόντων μέχρι το τελικό 76-81.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πρπα, Μανχίμ, Χόρντοβ

ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΑΡΙ (Μρσιτς): Πουλέν 15, Μπούι 10 (2), Ζανέλι 3 (1), Σεκ 4, Μπελιάουσκας 6 (1), Σερόν 2, Βιντσίνι 5, Μετσανότε 6 (1), Τόμας 12 (1), ΜακΓκλιν 9, Βισκόντι 4 (1).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ξανθόπουλος): Νίκολς 13 (1), Καρντένας 14 (2), Βαν Τούμπεργκεν 19 (1), Πετράκης, Πέιν 10, Μουράτος 3, Τζιάλας, Κακλαμανάκης 7, Σι Τζέι Χάρις 9 (1), Παπαδάκης, Κάριους 6 (2), Ασημένιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος