Ανάσταση στα Ιεροσόλυμα μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Χρήστου Μπόνη

Όπως κάθε χρόνο, μαζί με τους πιστούς, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, τηλεοπτικά και φωτογραφικά συνεργεία συρρέουν στην ιερή πόλη, τα Ιεροσόλυμα, για να απαθανατίσουν την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός, που πραγματοποιείται το Μεγάλο Σάββατο. Ο φωτογράφος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χρήστος Μπόνης, μας μεταφέρει, μέσα από τις φωτογραφίες του, την κατανυκτική ατμόσφαιρα αλλά και τις συγκλονιστικές στιγμές της μεγαλύτερης ημέρας του χριστιανισμού στην άγια πόλη.

Ανάσταση στα Ιεροσόλυμα μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Χρήστου Μπόνη

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις

2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009…
Απογειώσεις από το νέο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” για Τελ Αβίβ. Αποστολή η μεταφορά του Αγίου Φωτός. Μεγάλο Σάββατο και περιμένουμε τη λαμπρή τελετή όπου ο Ορθόδοξος Πατριάρχης φέρνει από τα βάθη του Πανάγιου Τάφου το Φως της Αναστάσεως.

Ανάσταση στα Ιεροσόλυμα μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Χρήστου Μπόνη
Οι συγκλονιστικές στιγμές που όλοι τότε προσπαθούν να πάρουν το Αγιο Φως, κατά την ιερή τελετή της Αφής που τελείται στον Πανάγιο Τάφο.

Εκατοντάδες πιστοί άλλων χριστιανικών δογμάτων (κόπτες κ.ά.), αλαλάζοντας με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, κραυγάζοντας στη γλώσσα τους διάφορα, άλλοι από πίστη, άλλοι από συνήθεια, προσπαθούν να φτάσουν στην είσοδο του σφραγισμένου Πανάγιου Τάφου. Η κατάσταση γίνεται πολύ χειρότερη όταν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης θα μπει στον τάφο του Χριστού και θα βγει μετά, με το Άγιο Φως. Όλοι τότε προσπαθούν να του αποσπάσουν το Φως, κατά την έξοδό του. Οι στιγμές είναι συγκλονιστικές. Πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, ποδοπατούν όποιον σκοντάφτει, χτυπούν, σπρώχνουν τους πάντες… Οι Ισραηλίτες στρατιώτες και αστυνομικοί μάταια προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη, ακόμη και με βίαιο τρόπο. Η εμπειρία είναι συγκλονιστική, σαν κινηματογραφική ταινία… Χρήστος Μπόνης, φωτογράφος Αρχιεπισκοπής Αθηνών

  • Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο Μπόνη για την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει το φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο του.

Ανάσταση στα Ιεροσόλυμα μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Χρήστου Μπόνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος