Ηνωμένο Βασίλειο: To Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου αρνείται να δώσει μη λογοκριμένα ντοκουμέντα στην εξεταστική Covid-19

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου εξέδωσε ανακοίνωση όπου επιβεβαιώνεται ότι δεν παραδίδει μη λογοκριμένα έγγραφα στην εξεταστική έρευνα για τον Covid-19 για λόγους “μη σχετικότητας”.

Συγκεκριμένα πρωθυπουργικά ημερολόγια του Μπόρις Τζόνσον, “αποτελούν επίσημα αρχεία και ήταν πάντα υπό τον έλεγχο του Υπουργικού Συμβουλίου. Όλα τα καθορισμένα αρχεία παρέχονται, υπόκεινται μόνο σε επεξεργασία για την εθνική ασφάλεια και αναμφισβήτητα άσχετο υλικό”, αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Υπ. Συμβουλίου.

“Το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου είναι σθεναρά δεσμευμένο στη διαφάνεια και στην υποστήριξη του έργου της Έρευνας. Ενώ χρειάζεται να ζητήσουμε απόφαση από το δικαστήριο σχετικά με τη σωστή ερμηνεία του σχετικού καταστατικού, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την έρευνα…”.

Υπήρχαν άμεσες πολιτικές αντιδράσεις από την αναπληρώτρια αρχηγό των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Ντέιζι Κούπερ, η οποία δήλωσε ότι «αυτή η άνανδρη προσπάθεια παρεμπόδισης μιας ζωτικής σημασίας δημόσιας έρευνας είναι μια κλωτσιά στα δόντια για πενθούντες οικογένειες που περίμεναν ήδη πάρα πολύ καιρό για απαντήσεις.

«Η υπόσχεση του Ρίσι Σουνάκ να κυβερνήσει με ακεραιότητα και υπευθυνότητα έχει απορριφθεί.

«Η κυβέρνηση καθυστερεί ακόμη περισσότερο την έρευνα και καταφεύγει στα δικαστήρια, όλα αυτά για να αποτρέψει τον Σουνάκ και τους συντηρητικούς συναδέλφους του να υποχρεωθούν να δημοσιοποιήσουν τα μηνύματά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος