Διακομματική για Ντιμπέιτ: Προστέθηκε νέα ενότητα

Έξι συν μια θα είναι οι θεματικές ενότητες του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου στην ΕΡΤ

Η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αποφάσισε την προσθήκη μιας νέας ενότητας επου αφορά στη Νέα Γενιά.

Η τηλεμαχία θα γίνει με βάση το μοντέλο του 2015. Στην πρώτη θεματική ενότητα θα ξεκινήσει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θεματική ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ο Νίκος Ανδρουλακης, στην τέταρτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πέμπτη ο Κυριάκος Βελόπουλος και στην έκτη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην ελεύθερη τοποθέτηση πρώτος θα ξεκινήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης και τελευταίος θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με τους όρους της τηλεμαχίας, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια ενάμιση λεπτό.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις εδώ Εκλογές 2023

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες δημοδιογράφοι με επιστολή που είχαν αποστείλει στη Διακομματική ζητούσαν να υπάρξει μια 6η ενότητα που δεν θα είναι απλώς δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήσεις, αλλα να είναι μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

Το debate θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00, στο Studio 4 του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για αυτό το σκοπό.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος