Τουρισμός- Πού παίρνει άριστα η Ελλάδα και πού χάνει

Με Φ κεφαλαίο η λέξη Φιλοξενία, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα, για την Ελλάδα, που επιλέγεται ως τουριστικός προορισμός από χιλιάδες επισκέπτες, ανεξαρτήτως προελεύσεως.

Οι υποδομές διαμονής, η ασφάλεια, το φαγητό και οι παραλίες είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους ένας ξένος επιλέγει την Ελλάδα. Ο  ήλιος και η θάλασσα είναι με μεγάλη διαφορά το πιο δημοφιλές τουριστικό προϊόν, αναφέρει ο Άρης Ίκκος, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, ακόμη και αν χάνουμε κάπου σε αρτιότητα, είναι τόσο σημαντική η αίσθηση της φιλοξενίας που αναπληρώνει τις όποιες ελλείψεις.

Εκεί που φαίνεται πως η χώρα υστερεί είναι θέματα διαχείρισης προορισμών, δηλαδή μεταφορές, θέματα διαχείρισης αποβλήτων, τοπικό οδικό δίκτυο, ή η καθαριότητα, λέει ο κ. Ίκκος.

Ενώ έχουμε πολύ ωραία μνημεία, εκτός αυτού του χώρου παρατηρείται έλλειμμα καθαριότητας. Τα αρχαία μνημεία βρίσκονται σε περίοπτη θέση προβολής, αλλά δεν υπάρχει το αντίστοιχο για τον βυζαντινό πολιτισμό.

Στις κακοδαιμονίες εντάσσεται και ο χρόνος λειτουργίας των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων, που ενίοτε διακόπτουν την λειτουργία τους, για λόγους εργασιακούς.    

Στο θέμα των μεταφορών τα σχόλια είναι θετικά για το χαμηλό κόστος, αλλά οι μετακινήσεις εξαιρουμένου του μετρό στην Αθήνα, μάλλον είναι απογοητευτικές.

Το μόνο που μπορεί να κάνει η κεντρική διοίκηση είναι μια γενική οδηγία προς κάθε τοπική αρχή. Αυτές είναι αρμόδιες για να επιληφθούν θέματα καθαριότητας, κανόνων λειτουργίας καταστημάτων, κλπ.. Έως πότε το ιστορικό παρελθόν και οι αρχαίοι πρόγονοι θα συντηρούν το παρόν;    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος