ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ Καστοριάς: Ανακοινώσεις για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Για “τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα” κάνει λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Π.Ε. Καστοριάς, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Καστοριά. Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο νομός Καστοριάς, σε προηγούμενες δεκαετίες, προσέφερε πολλά στην εισαγωγή συναλλάγματος στη χώρα και δεν του αξίζει αυτή η αντιμετώπιση από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως σημειώνεται, δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του για τον αγώνα επιβίωσης των πολιτών του νομού:

“Σημειώνουμε ότι οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς πήγαιναν καθρεφτάκια. Στην επίσκεψη του στην Καστοριά ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόσφερε ούτε αυτά. Τόσο δεδομένους τους έχει τους πολίτες του νομού Καστοριάς ο κ. Μητσοτάκης. Ήρθε για να πει στους πολίτες του νομού Καστοριάς ότι θέλει το προηγούμενο ποσοστό της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές. Για τις ανάγκες του νομού Καστοριάς και των πολιτών της, ο ίδιος δεν ψέλλισε ούτε λέξη. Αντιμετωπίζει τους πολίτες του νομού Καστοριάς ως πελατεία στο καταχρεωμένο μαγαζί του. Τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους μειωμένης αντίληψης, που δεν καταλαβαίνουν το καλό τους. Η στάση του ανέμελου πρωθυπουργού απέναντι στον τόπο μας, θα εκτιμηθεί δεόντως από τους πολίτες του νομού Καστοριάς”.

Για απουσία αναφοράς στα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις δομές υγείας, στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής και στα σοβαρά προβλήματα των γουνεργατών -τριών, κάνει λόγο η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς – Βοΐου του ΚΚΕ, αναφέροντας πως “η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί όσους αγωνίζονται και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους:

“Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και το όραμά του για το 2023 περιλαμβάνει περισσότερη φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, μισή ζωή, σε ένα δρόμο που λίγοι κερδίζουν και οι πολλοί χάνουν. Ο λαός δεν έχει να περιμένει και πολλά από τα «αναπτυξιακά» έργα, όπως του φυσικού αερίου, που ούτως ή άλλως θα το πληρώνουν και αυτό πανάκριβα τα επόμενα χρόνια οι Καστοριανοί λόγω των γεωπολιτικών ανταγωνισμών που εξελίσσονται, καθώς και αυτή η πηγή ενέργειας αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα στα χέρια των μονοπωλίων. Ακόμα και το αναγκαίο έργο του φράγματος Νεστορίου και η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων θα είναι μια προσωρινή ανακούφιση για τους βιοπαλαιστές αγρότες που βλέπουν χρόνο με το χρόνο την παραγωγή τους είτε να χάνεται από φυσικές καταστροφές είτε τα προϊόντα τους να πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές που δεν βγαίνει ούτε μεροκάματο, με το ξεκλήρισμα να τους απειλεί. Ακόμα και η σήραγγα της Κλεισούρας θα γίνει με τα γνωστά καθηλωμένα χαμηλά μεροκάματα για τους εργαζόμενους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος