Ρ. Μεϊνάρντους ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ στην ΕΡΤ για τουρκικές εκλογές: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της αντιπολίτευσης

Tο ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του είναι το μεγάλο ερώτημα τόνισε ο Ρόναλντ Μεϊνάρντους ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη. Ήταν αναμενόμενο ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία ο κ. Ερντογάν για πολλούς λόγους, αλλά τώρα ξέρουμε την ημερομηνία και για να το πω αθλητικά η μπάλα είναι στο γήπεδο της αντιπολίτευσης ανέφερε και πρόσθεσε ερωτηθείς σχετικά ότι ο Κιλιντσάρογλου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σφυγμομετρήσεων είναι ο λιγότερο κατάλληλος να νικήσει στο τέλος. «Το κύριο ερώτημα αυτή τη στιγμή σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας είναι πού βρίσκεται το κουρδικό στοιχείο; Ξέρουμε ότι στο “τραπέζι των 6” το HDP δεν έχει θέση, αλλά ξέρουμε ότι το HDP στο τέλος της διαδικασίας- που ίσως θα έχει και δύο γύρους- θα είναι ο ρυθμιστής. Αυτό βέβαια παίζεται, αυτά δεν είναι καινούρια στην τουρκική πολιτική, αλλά εκεί στρέφεται το βλέμμα μας».

Στο ερώτημα του Απόστολου Μαγγηριάδη με τι κριτήρια θα ψηφίσουν οι Τούρκοι ο κ. Μεϊνάρντους απάντησε: «στις σφυγμομετρήσεις το κύριο θέμα είναι η οικονομία και το δεύτερο θέμα που απασχολεί τον κόσμο είναι το προσφυγικό και προσφυγικό στην Τουρκία θα πει 4 εκατομμύρια Σύροι».

«Για τον Ερντογάν ίσως το πιο σημαντικό θέμα είναι αυτό της Συρίας[..] και ο στόχος είναι να βρει μια λύση στο θέμα των προσφύγων. Κι ο στόχος του κάπως να τους διώξει- όχι αμέσως- αλλά να βρει μια συμφωνία με τον Άσαντ της Συρίας ότι σταδιακά όλοι αυτοί θα εξαφανιστούν».

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μεϊνάρντους:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος