Υπόθεση παρακολουθήσεων: Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Array

Το θέμα των παρακολουθήσεων, εξακολουθεί να προκαλεί σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή νέο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ντοκουμέντο”, που αναφέρει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο στόχος 519 c και ήταν υπό παρακολούθηση για τα εξοπλιστικά και για αγορές ακινήτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση και την εισαγγελέα της ΕΥΠ, απαντήσεις, αναφέροντας ότι: «Πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήκωσε το γάντι και απάντησε στην Κουμουνδούρου ότι μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: «Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού».

Στρατιωτικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι για το θέμα των παρακουλουθήσεων έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και προσθέτουν

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνεχίζει και θα συνεχίσει να υπηρετεί απερίσπαστος τα καθήκοντα του, επίσης απολάμβανε και εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και του ΚΥΣΕΑ.

Η Ελληνική Λύση τονίζει ότι δεν θΑ ακολουθήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εργαλειοποίηση των θεσμών για κομματικό όφελος.

Ρεπορτάζ: Kώστας Κωνσταντόπουλος

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος