Κομοτηνή: Υπάλληλοι εργαζόμενοι τόσα χρόνια όσα και τα αφεντικά

Υπάλληλοι εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο είκοσι και τριάντα χρόνια. «Από τότε που άνοιξε η επιχείρηση», λένε κι σημειώνουν ότι “πάτησαν το πόδι τους στο κατάστημα από τότε που για πρώτη φορά το αφεντικό τους έβαλε το κλειδί στην πόρτα”.

Εργαζόμενοι στο εμπόριο, άνθρωποι που το πρόσωπό τους και η παρουσία τους έχει ταυτιστεί με το χώρο όπου δουλεύουν. Το φροντίζουν σαν το σπίτι τους, υποδέχονται τους πελάτες και μεριμνούν για την τακτοποίηση των νέων παραγγελιών με τα χρόνια να περνούν στο ίδιο πάντα σημείο.

«Υπάρχουν πολλοί αυτού του είδους εργαζόμενοι που βρίσκονται στον ίδιο εργασιακό χώρο, στα ίδια καταστήματα δύο και τρεις δεκαετίες», δηλώνουν στο ertnews.gr και μιλώντας για τη δουλειά τους σημειώνουν «η κίνηση είναι σταθερή, δεν μπήκαμε ακόμη σε εορταστικό κλίμα, περιμένουμε όμως καλύτερες μέρες».

Στέκονται στα έξοδα. Γνωρίζουν πολύ καλά τους λογαριασμούς, τις υποχρεώσεις και τους «βραχνάδες», όπως τους αποκαλούν σπεύδοντας να εξηγήσουν: «Είναι και πολλά, είναι και καθημερινά». Μιλούν για το λογαριασμό της ΔΕΗ, της θέρμανσης, στέκονται στις ανατιμήσεις των προϊόντων. Και παράλληλα χωρίς να χάνουν την αισιοδοξία τους σπεύδουν να προσθέσουν, «Το παλεύουμε συνέχεια».

Οι τακτικοί, όπως λένε, πελάτες είναι αυτή που στην Κομοτηνή στηρίζουν τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται και εκείνοι τους γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα. «Υπάλληλοι αφεντικά;» ρωτάμε πριν τους αφήσουμε να συνεχίσουν στη δουλειά τους και απαντούν «αφεντικά όχι, αλλά στο πλευρό τους με αγωνίες χαρές, αλλά και δύσκολες στιγμές, πολλά χρόνια είναι αυτά άλλωστε έχουν από όλα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος