Εκδηλώσεις για το κάστανο στα ιστορικά Αμπελάκια

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, καστανοπαραγωγών και επισκεπτών ολοκληρώθηκε η 4η Γιορτή Κάστανου που πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών, που συνδιοργάνωσαν ο ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων και ο Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελακίων.

Η 4η Γιορτή Κάστανου «άνοιξε» με την τελετή του Αγιασμού από τον εφημέριο του χωριού π. Βασίλειο.
Εκδηλώσεις για το κάστανο στα ιστορικά Αμπελάκια
Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους βουλευτές του Ν. Λάρισας, κ. κ. Χρ. Κέλλα, Στ. Μπίζιου, Β. Κόκκαλη, Α. Βαγενά, Ε. Λιακούλη και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Α. Παπαχατζή. Μετά το πέρας των χαιρετισμών, ακολούθησε ομιλία του. Δρ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, Καθηγητή Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: Σύγχρονοι τρόποι καστανοκαλλιέργειας – αντιμετώπιση των τρεχουσών προβλημάτων.
Ακολούθησαν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία της Ιστορικής Κοινότητας των Αμπελακίων, με παραδοσιακή ορχήστρα, η οποία αρχικά συνόδευσε το χορευτικά τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων που απέδωσε χορούς της πατρίδας μας, ενώ στη συνέχεια ερμήνευσε δημοτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Εκδηλώσεις για το κάστανο στα ιστορικά Αμπελάκια
Τέλος πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός γευσιγνωσίας, όπου διαγωνίστηκαν δύο είδη φαγητών και δύο είδη γλυκών και νικήτρια αναδείχθηκε η κυρία Δωροθέα Σολωμού, με το γλυκό από κάστανο Mont Blanc. Η νικήτρια βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γιώργο Νικολάου, το βραβείο αντιστοιχούσε σε χρηματικό ποσό 50€. Παράλληλα, φρεσκοψημένα κάστανα Αμπελακίων μοιράζονταν απλόχερα στον κόσμο.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Αμπελακιώτισσα, Καθηγήτρια Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας κυρία Βασιλική Κοσμάνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος