Συνεχίζονται οι παραιτήσεις υπουργών και στελεχών από την κυβέρνηση Τζόνσον – Ξεπέρασαν τις 40

Ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις, η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι, και πριν λίγο ο υπουργός Ασφαλείας Ντέμιαν Χιντς ανακοίνωσαν σήμερα την παραίτησή τους, καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις υπουργών και στελεχών από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Πιο σημαντικό από όποια κυβέρνηση ή ηγέτη είναι τα πρότυπα που υποστηρίζουμε στη δημόσια ζωή και η πίστη στη δημοκρατία και στη δημόσια διοίκηση. Εξαιτίας της σοβαρής αποσάθρωσης αυτών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωστό πράγμα για τη χώρα μας και για το κόμμα μας είναι να παραιτηθείτε από αρχηγός του και από πρωθυπουργός“, έγραψε ο Χιντς στην επιστολή παραίτησής του με αποδέκτη τον Τζόνσον.

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις υπουργών και στελεχών από την κυβέρνηση Τζόνσον – Ξεπέρασαν τις 40
(AP Photo/Matt Dunham)

Ήδη περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους από χθες, Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την άρνηση του να παραιτηθεί στο αίτημα δέκα υπουργών του στη συνάντηση που είχαν μαζί του στην Νταουνιγκ Στριτ.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα βρετανικά Μέσα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός φέρεται να τους διευκρίνισε ότι θα ήταν ανευθυνότητα εκ μέρους του να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο και να προκληθεί κυβερνητικό χάος εν μέσω του καλοκαιριού.

Σύμφωνα εξάλλου με το Sky News, ο Τζόνσον και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι σκοπεύουν να παρουσιάσουν το νέο οικονομικό πρόγραμμά της κυβέρνησης την επόμενη Τρίτη. Ένας σύμβουλος του Τζόνσον, ο Τζέιμς Ντάντριτζ, φέρεται να είπε ότι «σίγουρα» αυτό το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος