ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Τις διώξεις-για άλλη μία φορά-συνδικαλιστικών και κομματικών στελεχών στο νησί, καταδικάζει το εργατικό κέντρο

Τις διώξεις-για άλλη μία φορά-συνδικαλιστικών και κομματικών στελεχών στη Ζάκυνθο, καταδικάζει το τοπικό εργατικό κέντρο, με αφορμή το δικαστήριο της Παρασκευής, για την κινητοποίηση στις 20 Φεβρουαρίου 2010 στο νησί, καλώντας σε νέους αγώνες.

Σε ανακοίνωσή του, το εργατικό κέντρο Ζακύνθου, επισημαίνει ότι: «Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, θα γίνει άλλο ένα δικαστήριο ενάντια στο ταξικό αγωνιστικό κίνημα του νησιού. Δικάζονται ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ζακύνθου, Κωνσταντίνου Γιώργος, ο πρώην πρόεδρος, Στρούζας Τάκης και ο πρώην γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ, Μπέτσης Σπύρος, για την κινητοποίηση στο νησί, στην απεργία στις 20 Φεβρουαρίου του 2010. Το εργατικό κέντρο εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις διώξεις των συνδικαλιστών και αξιώνει να σταματήσουν αμέσως οι δίκες και κάθε άλλου είδους διώξεις συνδικαλιστών εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική τους δράση και τους αγώνες. Το εργατικό κέντρο-πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης στους εργαζόμενους και στα πλατιά λαϊκά στρώματα-δεν πρόκειται να πάψει να μάχεται για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Δεν μας κάμπτει η ολομέτωπη επίθεση μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ, αντιθέτως μας δίνει καινούργια εφόδια για να δυναμώσουμε την προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων σε συμμαχία με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε τη ζωή μας και να σταματήσουμε αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος