Θ. Καράογλου: “Λογική η πρόταση των αγροτών για σύσταση διακομματικής επιτροπής διαλόγου” (aud)

“Η θέση μας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι υπεύθυνη, λέμε στους αγρότες ότι σεβόμαστε τις διεκδικήσεις τους, αλλά και αυτοί πρέπει να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο, να μην κλείνουν τους δρόμους και δημιουργούν προβλήματα”, δήλωσε ο Θόδωρος Καράογλου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ασφαλιστικό και χαρακτήρισε λογική την πρόταση των αγροτών για σύσταση διακομματικής επιτροπής διαλόγου. “Ο διάλογος από μηδενική βάση έπρεπε να είχε γίνει, αλλά η κυβέρνηση δεν το δέχεται και έχει χαθεί ένας μήνας”, πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, τονίζοντας ότι “ακόμα και αν ψηφισθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση θα έχει απέναντί της την ελληνική κοινωνία”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης να πιεσθεί στη σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος για να στηρίξει την κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι “εκτός Ελλάδας φοράμε την φανέλα της Εθνικής και δίνουμε μάχη για τη φανέλα”. “Θεωρώ”, πρόσθεσε, “ότι υπάρχουν τομείς που πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρα εθνικές θέσεις και ένα από αυτά είναι το προσφυγικό”. “Η Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Καράογλου, “δεν πρέπει να είναι ο σάκος του μποξ. Προφανώς η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, αλλά όταν είμαστε στο εξωτερικό εμείς υπερασπιζόμαστε τις θέσεις της πατρίδας”. Όπως είπε ο κ. Καράογλου, “σε αυτή τη λογική θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να πείσει ότι θα πρέπει να τείνουν χείρα βοηθείας όλοι οι εταίροι μας και να το αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην επιτήρηση του Αιγαίου, ο κ. Καράογλου παρέπεμψε σε δηλώσεις που θα κάνει η αρμόδια τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας κ. Μπακογιάννη και τόνισε ότι υπάρχουν λεπτομερή θέματα τα οποία πρέπει να εξετασθούν με πολλή μεγάλη προσοχή, γιατί στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος