GP Μονακό: Πρώτη νίκη της χρονιάς για τον Πέρες – Απορρίφθηκε η ένσταση της Ferrari

Ο Σέρχιο Πέρες πέτυχε την 1η νίκη της χρονιάς σε ένα χαοτικό, λόγω βροχής, Γκραν Πρι του Μονακό, μπροστά από τους Κάρλος Σάινθ και Μαξ Φερστάπεν. Λίγες ώρες ωστόσο μετά το τέλος, η Ferrari άσκησε ένσταση για τα αποτελέσματα του αγώνα καθώς και οι δύο οδηγοί της Red Bull εμφανίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια, να διασχίζουν τη γραμμή στην έξοδο των πιτ, παράβαση που αν επιβεβαιωνόταν θα τιμωρούνταν με ποινή 5 δευτερολέπτων. Και οι δύο οδηγοί της Red Bull κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες προκειμένου να ξεκαθαρίσουν αν είχαν μείνει δεξιά της κίτρινης γραμμής κατά την έξοδο από τα πιτ.

Αφού άκουσαν τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση. Σε δύο ξεχωριστά έγγραφα, που συνδυάζουμε εδώ, αναφέρεται: «Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι το Αυτοκίνητο 1 [ο Φερστάπεν] είχε μέρος του μπροστινού και πίσω αριστερού ελαστικού του στην αριστερή πλευρά της κίτρινης γραμμής. Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του μπροστινού και πίσω ελαστικού έμειναν πάνω στην κίτρινη γραμμή».

«Στην ακρόαση η Ferrari παραδέχτηκε ότι το Αυτοκίνητο 11 [ο Πέρες] δεν είχε κανένα μέρος των εμπρός ή πίσω ελαστικών αριστερά από την κίτρινη γραμμή και παραδέχθηκε ότι η Ένσταση ήταν αβάσιμη».

Ο αγώνας

Η εκκίνηση του αγώνα καθυστέρησε σημαντικά, καθώς λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη, άνοιξαν οι ουρανοί. Όταν δόθηκε η επανεκκίνηση μια ώρα μετά, οι οδηγοί βρίσκονταν στις θέσεις που είχαν από τις δοκιμές: πρώτος ο Λεκλέρ, 2ος ο Σάινθ, 3ος ο Πέρες και 4ος ο Φερστάπεν.

GP Μονακό: Πρώτη νίκη της χρονιάς για τον Πέρες – Απορρίφθηκε η ένσταση της Ferrari
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car after he gets a pit service during the Monaco Formula One Grand Prix, at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday, May 29, 2022. (Pool Photo/Christian Bruna/Via AP)

Η κίνηση ρουά ματ ήρθε από τη Red Bull όταν στον 17ο γύρο, κάλεσε πρώτη τον Πέρες στα πιτ για να περάσει από τα βρόχινα στα ενδιάμεσα ελαστικά. Δύο γύρους αργότερα, ακολούθησαν οι Λεκλέρ και Φερστάπεν, με τον Σάινθ να περνά κατευθείαν στα σλικ 4 γύρους μετά. Στο μεταξύ όμως, ο Πέρες είχε γυρίσει τόσο γρήγορα με τα ενδιάμεσα ελαστικά, που όταν οι αντίπαλοί του ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους, είχε περάσει από την 3η στην 1η θέση. Έτσι, η σειρά πλέον ήταν Πέρες, Σάινθ, Φερστάπεν και ένας έξαλλος Λεκλέρ που από πρώτος βρέθηκε 4ος.

Αυτή ήταν και η σειρά που έμεινε μέχρι το τέλος, ακόμη και μετά τη 2η διακοπή του αγώνα που προκλήθηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Μικ Σουμάχερ. Ο οδηγός της Haas χτύπησε με τόση ορμή τις προστατευτικές μπαριέρες που το αυτοκίνητό του κόπηκε στη μέση. Τέλος καλό όμως όλα καλά για το νεαρό Γερμανό που δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά.

Ένας συγκινημένος Πέρες, αφιέρωσε τη νίκη στην πατρίδα του, το Μεξικό, λέγοντας πως είναι περήφανος γι’ αυτά που έχει καταφέρει στη Φόρμουλα 1. Και πώς να μην είναι, αφού σήμερα πέτυχε την 3η νίκη της καριέρας του κερδίζοντας τον αγώνα που πάντα ονειρευόταν, ενώ πλέον βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος, μόλις 15 βαθμούς μακριά από τον πρώτο Φερστάπεν.

Επόμενο ραντεβού, την Κυριακή 12 Ιουνίου για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: formula1.com, motorsport.com, racefans.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ