Ιταλία: Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ασφάλειας ενέκρινε την τρίτη αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Μυστικότητα με την λίστα των όπλων

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Guerini προέβη σε ακρόαση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ασφάλειας της Δημοκρατίας (COPASIR) σχετικά με την τρίτη Ιταλική αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, και σύμφωνα με την εν λόγω επιτροπή, η COPASIR εκτιμά πως το τελευταίο Κυβερνητικό διάταγμα τηρεί “τις υποδείξεις και τις κατευθυντήριες γραμμές που υπαγορεύει το Κοινοβούλιο”.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γερουσιαστής κ. Adolfo Urso, τόνισε πως, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από πλευράς του Υπουργού κοινοποιήθηκε “το περιεχόμενο του τρίτου διυπουργικού διατάγματος που επιτρέπει τη μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων, υλικών και εξοπλισμού” στις Κυβερνητικές αρχές της Ουκρανίας “επιβεβαιώνοντας τη συμμόρφωση του διατάγματος”.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, ο Γερουσιαστής Urso είχε τονίσει πως το περιεχόμενο του διατάγματος, συμπεριλαμβανομένης της λίστας των όπλων και του εξοπλισμού που θα δοθεί από την Ιταλία στην Ουκρανία, θα παραμείνει μυστικό.

Απαντώντας σε όσους διατυπώνουν ενστάσεις ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι αρκετά ενημερωμένο για τη λίστα των όπλων, ο Urso απάντησε πως η Copasir “ασχολείται γενικότερα με την Εθνική Ασφάλεια. Για το λόγο αυτό το έργο μας είναι κεκλεισμένων των θυρών”.
Ο Γερουσιαστής πρόσθεσε επίσης πως “είναι σωστό να είναι έτσι, γιατί εδώ μιλάμε περί Εθνικής Ασφάλειας”, υπενθυμίζοντας πως η Κυβέρνηση καθόρισε “ότι κάθε τρεις μήνες θα παρέχει πληροφόρηση” και πρόσθεσε πως ο Υπουργός Άμυνας μέχρι στιγμής υπήρξε “επίκαιρος και εμπεριστατωμένος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος