Ρώσος διπλωμάτης: Η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση στη Ρωσία, σύμφωνα με έγγραφα

Έγγραφα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία δείχνουν ότι υπήρχαν συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης εναντίων της Ρωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

«Μπορώ να πω ότι είναι προφανές ότι πλέον έχουμε πληρεξούσιο πόλεμο (μέσω ενδιάμεσων). Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία και όχι το αντίστροφο. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε», είπε στο Sky News.

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε επίσης ότι παρόμοια σχέδια αναπτύσσονταν για το Ντονμπάς, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti. «Τα έγγραφα του Ουκρανού στρατηγού, τα οποία λάβαμε, το δείχνουν», πρόσθεσε ο Poljanski. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία επέφερε ένα είδος προληπτικού χτυπήματος. «Το κάναμε αυτό σε πλήρη συμφωνία με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ενημερώσαμε τον ΟΗΕ σχετικά», συνόψισε ανέφερε το Tanjug.

Το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει το αναφαίρετο δικαίωμα του κράτους να προσφεύγει σε στρατιωτική δύναμη κατά την άσκηση του δικαιώματος αυτοάμυνας σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης, έως ότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας αναφέρει το πρακτορείο.

Επιμέλεια – μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος