Α. Μακρής στο Πρώτο: Δεν θα φτάσουν στον καταναλωτή οι μειώσεις στους φόρους τροφίμων και καυσίμων- Υπάρχει κλίμα ανασφάλειας πλέον (audio)

«Επειδή ειπώθηκαν πάρα πολλά πράγματα περί ασυδοσίας και κερδοσκοπίας στην αγορά, εγώ τα αρνούμαι όλα αυτά, όχι γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν, όμως η πολιτεία εκτός από την υποχρέωση που έχει να ενημερώνει τον κόσμο, εφόσον σωστά δεν μπορεί λόγω του τεκμηρίου της αθωότητας να δηλώσει ονόματα, ας δηλώσει τους λόγους που επιβάλλει πρόστιμα. Ακόμη και στα υψηλά πρόστιμα δεν έχουμε ακούσει για ποιον λόγο μπήκαν. Γιατί αν για παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο κάποιος κέρδιζε 5% και τώρα 6%, αυτό θεωρείται ότι είναι κερδοσκοπία;» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ) Αντώνης Μακρής.

«Έχει υπάρξει μια τρομακτική αύξηση στην ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα εκτός από το κόστος που προσδίδουν στις επιχειρήσεις να δημιουργούν δυσκολία στην ρευστότητα» προσέθεσε ο κ. Μακρής.

Ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ προτρέπει τους καταναλωτές να καταγράψουν τις ανάγκες τους, την δυνατότητα που έχουν σε σχέση με τα έσοδα και τα έξοδά τους και να προμηθευτούν γρήγορα αυτά που χρειάζονται, καθώς οι τιμές στην αγορά δείχνουν ότι θα αυξηθούν κι άλλο. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να πιέσουμε τους προμηθευτές μας και τους παραγωγούς να προκύψουν προϊόντα, όπως και θα προκύψουν, συνθέσεων συγκεκριμένων που είναι στην δυνατότητα του καταναλωτή και εξυπηρετεί τις ανάγκες του και η πολιτεία να κάνει ελέγχους και να τους επικοινωνεί σωστά» σημείωσε ο κ. Μακρής.

Σε σχέση με την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο κ. Μακρής εξέφρασε την άποψη ότι «αυτή την εποχή που είναι σε ανασφάλεια όλοι, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, όχι εκεί που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, αλλά εκεί που είναι μικρός κυρίως στην ελληνική περιφέρεια, δεν θα μπορέσει η μείωση να μεταφερθεί στον καταναλωτή».

«Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για την μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Και τα δύο έπρεπε να έχουν γίνει ήδη, όχι τώρα. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να γίνουν, πάντα σε σχέση με τα δημοσιονομικά» συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος