Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε σιδηροδρομικός σταθμός – Πληροφορίες για θύματα

Οι κρατικοί Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν απόψε ότι υπάρχουν «θύματα» αφού τρεις πύραυλοι έπληξαν έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και ράγες.

«Υπάρχουν θύματα» ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό τους ή το πού έγινε η επίθεση αυτή.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς σε βομβαρδισμούς στην περιοχή αυτήν σήμερα.

Οβίδες και ρουκέτες έπληξαν σήμερα ανά διαστήματα και το Σεβεροντονέτσκ, την ανατολικότερη πόλη της Ουκρανίας που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι είδαν ένα κτίριο να φλέγεται, ενώ ελάχιστοι πολίτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης.

Λίγο αργότερα, ο Σέρχι Γκαϊντάι, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουχάνσκ, όπου βρίσκεται το Σεβεροντονέτσκ, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ότι χτυπήθηκαν συνολικά δέκα κτίρια, ένα εμπορικό κέντρο και τα γειτονικά γκαράζ, προκαλώντας μια μεγάλη πυρκαγιά.

Χθες ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκε η γειτονική πόλη Ρούμπιζνε, ενώ επτά άλλοι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, ανέφερε ο Γκαϊντάι σε αναρτήσεις του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος