Α. Φιλόπουλος: Δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά μία ανθρώπινη ζωή για το τίποτα – Κρύβονται συμφέροντα πίσω από τους συνδέσμους (video)

Για τον αδικοχαμένο γιό του, Μιχάλη Φιλόπουλο, που έπεσε θύμα οπαδικής βίας το 2007 χωρίς οι ηθικοί αυτουργοί να τιμωρηθούν ποτέ μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” ο πατέρας του, Ανδρέας Φιλόπουλος.

“Τίποτα δεν έχει γίνει από τότε έως σήμερα, αλλά και πριν το 2007 είχαμε και τέτοια περιστατικά (οπαδικής βίας) χωρίς να γίνονται τόσο αντιληπτά” δήλωσε ο πατέρας του νεαρού φιλάθλου που έπεσε θύμα τυφλής βίας, μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων, σε “ραντεβού θανάτου” στην Παιανία.

Aπαντώντας στο τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά βίας κ. Φιλόπουλος τόνισε ότι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τηρούνται. “Θα μπορούσαν να βάλουν κάμερες, αλλά και όταν αυτές υπάρχουν, συχνά δεν λειτουργούν” είπε και πρόσθεσε: “Όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που πάνε και κάνουν αυτές τις δολοφονίες. Η αστυνομία, είμαι σίγουρος ότι τους ξέρει. Τι κάνει το Κράτος; Τι κάνουν οι ομάδες;”.

H κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη

Μιλώντας για τους συνδέσμους οπαδών, τόνισε ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη καθώς γράφουν στους συνδέσμους όποιον θέλουν. “Έχουν παρεισφρήσει μέσα ναρκομανείς και εγκληματίες. Εκεί θα μπορούσε να υπάρχει ένας έλεγχος. Πολλοί σύνδεσμοι είναι παράνομοι. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά μία ανθρώπινη ζωή για το τίποτα”.

Σχολιάζοντας τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας Φιλόπουλος θυμήθηκε τη δολοφονία του γιού του που δέχθηκε 29 μαχαιριές. “Όποιος προλάβαινε μαχαίρωνε. Κάπως έτσι έγινε με τον Άλκη”, ανέφερε. “Ποτέ δεν έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο και αν δεν κάνουν τώρα κάτι θα ξαναέχουμε τέτοιο γεγονός”.

Κατήγγειλε ότι πίσω από τους συνδέσμους υπάρχουν τεράστια συμφέροντα και υπάρχουν καθοδηγητές. “Είναι οι λεγόμενοι παρατρεχάμενοι γύρω από τις ομάδες. Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα”.

Ο ίδιος ζήτησε από την Πολιτεία να τελειώσει αυτό το απόστημα. “Ο γονιός όταν θάβει το παιδί του είναι απίστευτο. Μαζί με το δικό μου γιο, έφυγε και η κόρη μου από στεναχώρια μετά από δύο χρόνια. Πρέπει να τελειώσει αυτό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος