Ο Μακρόν θα έχει συνομιλίες με τον Πούτιν – Προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα πληρώσει υψηλό τίμημα αν επιτεθεί στην Ουκρανία

Διευκρινίσεις για τις προθέσεις της Μόσχας στην Ουκρανία ανέφερε ότι θα ζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την ερχόμενη Παρασκευή. Ο κ. Μακρόν, μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, σημείωσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψουν τον διάλογο με τη Ρωσία, όμως προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα εάν επιλέξει να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε την ενότητα της Ευρώπης και των συμμάχων της στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε θετικά για τις πρόσφατες συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για την Ουκρανία, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν έχουν ακόμη δείξει ξεκάθαρα αποτελέσματα.

Διεθνή ανησυχία έχει προκαλέσει η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, όμως οι προθέσεις του Κρεμλίνου παραμένουν ασαφείς.

«Εάν υπάρξει επίθεση, θα υπάρξουν αντίποινα και το τίμημα (για τη Ρωσία) θα είναι πολύ υψηλό», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Απευθύνουμε έκκληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων και θέλω επίσης να πω πόσο ενωμένη είναι η Γερμανία και η Γαλλία σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε, μετά τις εικασίες ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να προωθήσει μια πιο ήπια γραμμή σχετικά με τη Ρωσία.

«Ετοιμάζουμε παράλληλα μια κοινή αντίδραση και την απάντηση σε περίπτωση επιθετικότητας», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Περιμένουμε από τη Ρωσία σαφή βήματα που συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης. Συμφωνούμε όλοι ότι μια στρατιωτική επίθεση θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες» δήλωσε, από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος