Χ. Γώγος: Ισχυρό εργαλείο το εμβόλιο αλλά απαραίτητη και η τήρηση των μέτρων προστασίας

Array
 Το εμβόλιο είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που διαθέτουμε αυτή την στιγμή αλλά απαραίτητη είναι και η λήψη μέτρων προστασίας, όπως είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους, οι αποστάσεις και οι κανόνες υγιεινής, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, Χαράλαμπος Γώγος.
Ο κ. Γώγος είπε ότι η επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας, χτυπάει καμπανάκι, ενώ εκτίμησε ότι με την τρίτη δόση θα μπορέσουμε να χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.Ο  καθηγητής Παθολογίας προέβλεψε ότι δεν θα επαληθευτεί το απαισιόδοξο σενάριο που προβλέπει κορύφωση της πανδημίας κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα. Εκτίμησε, αντίθετα, ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση πριν από τα Χριστούγεννα, με μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε τις κοινωνικές και τις οικονομικές μας δραστηριότητες.
“Έχουμε ένα χρονικό διάστημα ικανό, ώστε να δούμε καλύτερες μέρες τα Χριστούγεννα”, εφόσον όμως αυξηθούν οι εμβολιασμοί και οι πολίτες συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος