Ποινή φυλάκισης στην σύζυγο του Ντεμιρτάς για… τυπογραφικό λάθος

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επεβλήθηκε στην Μπασάκ Ντεμιρτάς, σύζυγο του φυλακισμένου Κούρδου πολιτικού ηγέτη, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πέντε χρόνια, κατηγορούμενος για υποκίνηση αιματηρών ταραχών στην Τουρκία το 2014 με 53 νεκρούς. Παράλληλα κατηγορείται για συνεργασία με ομάδες φιλικές προς το κουρδικό PKK.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε η σύζυγος του, Μπασάκ, η οποία καταδικάστηκε από δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ σε 2,5 χρόνια φυλακή για “ψευδές ιατρικό πιστοποιητικό”.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Cumhuriyet”, το 2015 η ίδια απέβαλε και αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, οπότε επισκεπτόταν συχνά συγκεκριμένη πολυκλινική για εξετάσεις και θεραπεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάποια στιγμή, προκειμένου να λάβει άδεια από την υπηρεσία της, χρειάστηκε να παραδώσει ένα ιατρικό πιστοποιητικό που εξηγούσε την κατάσταση της. Η ιατρική έκθεση όμως είχε λανθασμένα άλλη ημερομηνία από εκείνη που είχε επισκεφθεί τελευταία φορά την πολυκλινική. Αυτό ακριβώς το λάθος της πολυκλινικής χαρακτηρίστηκε “ψευδή βεβαίωση” από την πλευρά της, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε να εξετάσει το αρχείο της πολυκλινικής για να αποδειχθεί τι έχει συμβεί. Έτσι, οι δικηγόροι της Μπασάκ, κατήγγειλαν το περιστατικό και η ίδια έχει ασκήσει έφεση.

Πηγή: cumhuriyet.com.tr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος