Κομοτηνή: Τον απολογισμό της περιοδείας της στην Ροδόπη έκανε η Ρ. Δούρου

«Δύο μέρες με μια σειρά αυτονόητων για εμάς συναντήσεων, με φορείς πολίτες, αυτό-διοικητικούς» έτσι παρουσίασε η Ρένα Δούρου, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Τομεάρχισσα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη διήμερη παρουσία της στη Ροδόπη και τη σειρά επαφών που είχε στην περιοχή μιλώντας με κολακευτικά λόγια για τον συνάδελφό της, βουλευτή Ροδόπης, Δ. Χαρίτου «Μπόρεσα να αισθανθώ ότι έχουμε έναν εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο που εκπροσωπεί το Νομό σεβόμενος τον όρκο του στο Σύνταγμα και στο Ευαγγέλιο» είπε αλλά και για την Ν.Ε. σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιχειρεί από τη μια άκρη της χώρας έως την άλλη να παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις.

Ειδικότερα, η κα Δούρου κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας της στη Ροδόπη αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα, όπως: 1ον Προγραμματικές θέσεις, 2ΟΝ Για τις δημοσκοπήσεις, για τις εκλογές στο ΚινΑλ, για τα εσωκομματικά του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, την Ροδόπη και την Αναπτυξιακή Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης κ.α.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Κομοτηνή: Τον απολογισμό της περιοδείας της στην Ροδόπη έκανε η Ρ. ΔούρουΟι προγραμματικές θέσεις είναι ένα κείμενο που φτιάχτηκε από τους πολίτες με τους πολίτες για τους πολίτες σε χρόνο μη προεκλογικό και έχει μια πρωτιά. Κανένα κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το 1974 και μετά δεν επιχείρησε να κεφαλαιοποιήσει τη γνώση των ΜΜΕ , τη γνώση της αγοράς, της Αυτοδιοίκησης, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας των τοπικών κοινωνιών, κανένα κόμμα μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε που βρέθηκε στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν επιχείρησε να ανταποκριθεί με χρηματοδοτικά εργαλεία και συγκεκριμένες προτάσεις στις προκλήσεις, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές της κοινωνίας.

Κομοτηνή: Τον απολογισμό της περιοδείας της στην Ροδόπη έκανε η Ρ. ΔούρουΕπί δύο ημέρες επιβεβαιώσαμε ότι οι Προγραμματικές Θέσεις είναι θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Νομού και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου μέχρι τους εκπροσώπους της ΤΑ είχαμε ουσιαστικές κουβέντες και είχαμε συν αντίληψη μια συν αντίληψη η οποία είτε ειλικρινής και βέβαια δίνει πολύ δουλειά κοινοβουλευτικού ελέγχου στο βουλευτή της Ροδόπης και βάζει ψηλά τον πήχη για την παρέμβαση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ροδόπης.
Η Υπουργός Παιδείας αποφάσισε ότι προτεραιότητα έχουν τα ΙΕΚ και τα ιδιωτικά κολέγια και όχι τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τα οποία δεν είναι μακριά από εδώ. για τα οποία αποφάσισε η κα Κεραμέως ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ρ.Δ.:Το να συζητά κανείς τις δημοσκοπήσεις ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται είναι πραγματική πολυτέλεια, εμείς έχουμε μια συνεπή στάση απέναντι στις δημοσκοπήσεις δεν καθορίζει την εκφορά του δημοσίου λόγου μας, δεν καθορίζει τον τρόπο που πολιτευόμαστε ή τις προγραμματικές μας θέσεις.
ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ
Ρ.Δ.: Ο κος Λοβέρδος είναι καιρό τώρα που δεν μπορεί να βρει σύγκλιση με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία , όχι με τη Σοσιαλδημοκρατία αλλά ούτε καν με την Κεντροδεξιά. Άρα μακριά από εμάς οι συγκλήσεις που θα έχουν να κάνουν με την ορκωμοσία μιας κυβέρνησης. Κι εμείς αυτό που επιζητούμε με τις εξελίξεις στο ΚΙναλ δεν θα παρέμβουμε όπως συνηθίζουν πολλά κέντρα οικονομικά και δημοσιογραφικά να κάνουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ , αναμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνία εάν θα φιλοξενηθεί ξανά η ελληνική σοσιαλδημοκρατία στο ΚινΑλ.
ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ρ.Δ.:Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω βαρεθεί από τότε που εντάχθηκα στο Συνασπισμό έχουν βαρεθεί όμως οι δημοσιογράφοι να με ρωτάνε για το πόσες συνιστώσες έχουμε για το ότι άλλα λέει ο ένας βουλευτής και άλλα ο άλλος. Τα πιο μετρήσιμα αποτελέσματα είναι τι έχει κάνει ο χώρος που έχω υπηρετήσει, συγκεκριμένες πολιτικές που και δικαιώθηκαν και δικαίωσαν όσους μας στήριξαν. Άρα σας καλώ να δείτε το κοινοβουλευτικό έργο που ασκεί ο αγαπητός Τάκης ( εν. ο Βουλευτής της Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ )
ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
Ρ.Δ.:Τι έχουμε πετύχει σε επίπεδο Νομού: Να γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις προτεραιότητες σε όλα τα επίπεδα και έχοντας τα εχέγγυα της παρουσίας μας στην άσκηση του ελέγχου οι πόρτες να ανοίξουν αυτό το διήμερο στη Ροδόπη και οι συναντήσεις να γίνουν με μια συναντίληψη που οι λειτουργοί της Ενημέρωσης σπάνια τη συναντούν ή αν τη συναντούν εφευρίσκουν κομματικά στεγανά. Άρα διευκολύνεται το δικό μας έργο σε επίπεδο εκπροσώπησης.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Ρ.Δ.:Δεν πρέπει να γίνει ένα χωροταξικό κάποια στιγμή , θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει. Πολύ περισσότερο όταν τον Ειδικό Χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεκίνησε με υπογραφή της Πρωθυπουργίας του Α. Τσίπρα και έχει σταματήσει. Όπως έχει σταματήσει η σπουδαία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Οικολόγων Πράσινων για ενεργειακές κοινότητες, όπως έχει παγώσει η χρηματοδότηση ύψους 25 εκ ευρώ , όπως πάγωσε το πρόγραμμα Ηλέκτρα και εξοικονομώ και καθυστερεί η επικαιροποίηση του εθνικού σχεδιασμού για την ενέργεια και το κλίμα κ.α. με πάρα πολύ λύπη έχοντας το χαρτοφυλάκιο για το περιβάλλον βλέπω το σύνολο της χώρας να είναι σε αναστάτωση, το σύνολο των τοπικών κοινωνιών να βρίσκονται σε αναστάτωση στην Τήνο και στα Άγραφα, στην Εύβοια κι εδώ στο Νομό Ροδόπης. Το ότι οι ΑΠΕ που είναι το εργαλείο να μεταβούμε σε μια περίοδο Κλιματικής Ουδετερότητας και να μεταβούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι για εμένα τηρουμένων των αναλογιών σαν το εμβόλιο… Χάνουμε χρόνο. Λίγα έχουμε να επιδείξουμε ως χώρα στη μάχη που δίνει όλος ο κόσμος απέναντι στην Κλιματική κρίση και στην υποχρέωση που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ρ.Δ.:Θυμάστε πόσο είχε λοιδορηθεί από δημοσιογράφους ο τότε πρωθυπουργός όταν είπε πήραμε την κυβέρνηση δεν πήραμε την εξουσία όταν έκανε αναφορά στους αρμούς της εξουσίας και με στριγκές φωνές η τότε αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε να τον παρουσιάσει ως ένα εν δυνάμει δικτάτορα που επιχειρεί να καταλάβει τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που εννοούσε γι αυτό και βρίσκομαι σήμερα εδώ και την επόμενη εβδομάδα Ξάνθη και Δράμα είναι γιατί όλες αυτές τις πολιτικές , όλη αυτή η προσπάθεια να βρει ανταπόκριση παντού, στην ΤΑ, στις εκλογές των προέδρων των γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία, αφού η εκπαίδευση δοκιμάζεται από τις πολιτικές της κας Κεραμέως και του Μητσοτάκη.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ρ.Δ.:Οι προσπάθειες της Διακομματικής Επιτροπής απασχόλησαν το σύνολο των συναντήσεων δεν είναι κάτι που αφορά κλειστές πόρτες μεταξύ των βουλευτών που έχουν οριστεί από τα κόμματα να συζητήσουν σπουδαία θέματα που δεν κλείνονται εντός των ορίων του Νομού αλλά απασχολούν το σύνολο της χώρας.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ρ.Δ.:Όταν εκ νέου βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της πατρίδας μας στον πυρήνα των πολιτικών του αποφάσεων από τη στιγμή που δεν βρισκόμαστε πια στη θηλιά των δημοσιονομικών περιορισμών θα είναι στον πυρήνα η παραχώρηση Δημόσιων Χώρων προς την ΤΑ ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρέθηκε στη διακυβέρνηση φρόντισε να παραχωρήσει κομμάτια παραλιακού μετώπου προς την ΤΑ που ήταν αιτήματα δεκαετιών, πχ Φαληρικό Μέτωπο, Λιπάσματα. Οι δημόσιοι χώροι θα πρέπει να αποδοθούν στον πυρήνα της ΤΑ…ο Δημόσιος χώρος δεν είναι μια ιδεοληψία της αριστεράς αλλά ανάγκη για τα παιδιά για όλους. Οι Έλληνες έχουν το μικρότερο ποσοστό πρασίνου ανά κεφαλή στην ΕΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος