“Δεν είχαμε άλλη επιλογή” απαντά ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών για την “εξωτερική” καθαρίστρια

«Πράσινο φως» στην έγκριση κονδυλίου για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για αίθουσες του Γυμνασίου Σαπών και του κλειστού Γυμναστηρίου μέσω συνεργείου “άναψε” κατά πλειοψηφία η Σχολική Επιτροπή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, με 10 ψήφους υπέρ και μια κατά (μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος, της δημοτικής παράταξης του κ. Ιωάννου, ο κος Δημήτρης Κοτσάκης).Στην ουσία πρόκειται για ακόμη μια καθαρίστρια η οποία θα αναλάβει την καθαριότητα του κλειστού Γυμναστηρίου και κάποιων αιθουσών στο Γυμνάσιο Σαπών (3 στον αριθμό).

15 Δημοτικά Σχολεία, 1 Γυμνάσιο, 1 Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας , 1 Λύκειο και 1 Γυμναστήριο στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, 1000 και πλέον μαθητές και μαθήτριες. Με 18 Καθαρίστριες φέτος να φροντίζουν για την καθαριότητα των χώρων που περνούν καθημερινά οκτώ ώρες από τις 20 συνολικά που είχαν στη διάθεσή τους την περσινή χρονιά. «Πέρσι υπήρχαν περισσότερα χρήματα στις καθαρίστριες φέτος μειώθηκαν, το Εργατικό Κέντρο έκανε ένα έγγραφο αρχές Αυγούστου κι εμείς συναινέσαμε και ζητήσαμε από το Υπουργείο περισσότερες χρηματοδοτήσεις. Πιο μπροστά είχαμε απευθυνθεί και εμείς στο Υπουργείο και είχαμε ζητήσει το ίδιο, δηλαδή περισσότερες χρηματοδοτήσεις. Κατανείμαμε τις καθαρίστριες ανά σχολική μονάδα, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει και τις αίθουσες της. Διαπιστώσαμε ότι έμενε το κλειστό γυμναστήριο το οποίο ανήκε στο Γυμνάσιο Σαπών και τρεις αίθουσες του Γυμνασίου. Οι χώροι αυτοί για να καθαριστούν ή έπρεπε να επιβαρυνθούν οι εργαζόμενες καθαρίστριες ή έπρεπε να βρούμε άλλες λύσεις» ανέφερε.

Όσον αφορά στη συνεργασία με την “εξωτερική” καθαρίστρια ανέφερε ότι “το εξωτερικό συνεργείο είναι λύση που πρότεινε η Σχολική Επιτροπή για να μην επιβαρυνθούν επιπλέον καθαρίστριες, αλλά και για να μην αφήσουν κλειστό το Γυμναστήριο, είπε ο δήμαρχος σημειώνοντας χαρακτηριστικά « Κι εκεί άνθρωποι θα εργάζονται και θα είναι προς όφελος των καθαριστριών για να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον έργο και επιπλέον δουλειά για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους» σημειώνοντας ότι: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για να βάλουμε από το πίσω παράθυρο κάποιον.»

Για «αιφνιδιασμό και έλλειψη ενημέρωσης» έκανε λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Μιχάλης Βασιλειάδης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης είχαν καταγγείλει τη δημοτική αρχή ότι «αντί να δώσει αυτά τα χρήματα για να αυξηθούν οι εργατοώρες του προσωπικού καθαριότητας που εργάζεται τώρα στα σχολεία του Δήμου ανοίγει την «κερκόπορτα» μία ώρα νωρίτερα στα συνεργεία».
Σημειώνοντας ότι «η μετατροπή όλων των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολείων των Σαπών σε 3ωρες είχε ως αποτέλεσμα τα σχολεία να μην καθαρίζονται όπως πρέπει και μάλιστα τον καιρό της πανδημίας COVID 19 και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει μειωθεί αισθητά.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος