Στο «πορτοκαλί» του επιδημιολογικού χάρτη η Μεσσηνία – Αίρεται το “μίνι” lockdown

Στο «πορτοκαλί» πέρασε ο νομός Μεσσηνίας στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, με το δείκτη θετικότητας να έχει πλέον πέσει στο 2.1 %, κάτι που σημαίνει πως αν δεν επιδεινωθούν οι δείκτες, λήγει αύριο και -μετά από τρεις εβδομάδες- το μίνι lockdown και θα πάψουν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν πριν 22 ημέρες λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων covid στην περιοχή μας και την κατάσταση ασφυξίας που επικράτησε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Χθες (15/9) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μεσσηνία 52 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των rapid test που διενεργούν τα κλιμάκια του Οργανισμού να είναι αισθητά μειωμένος από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, με συνολικά 391 τέτοια τεστ να διενεργούνται χθες στην Καλαμάτα.

Στο μεταξύ ένας άνδρας 69 ετών έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό και τις επιπλοκές του στην κλινική covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Αυτή τη στιγμή οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική Covid του νοσοκομείου είναι 40 μετά τα 7 εξιτήρια που δόθηκαν αλλά και τις 2 εισαγωγές που έγιναν χθες.

Παραμένουν 4 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ Covid του ιδρύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος