Τρίτη δόση: Άρχισε η αποστολή sms σε 285.000 πολίτες – Καθοριστική η σημασία της για τους υγειονομικούς

Ο εμβολιασμός των παιδιών και εφήβων 12-17 ετών αποτελεί καθημερινά θέμα συζήτησης και με την ενεργό συμμετοχή των παιδιάτρων όπως έχει αναγγελθεί (στον εμβολιασμό) αναμένεται πολλά από τα ερωτήματα των γονέων και των εφήβων να απαντηθούν από τα άτομα που γνωρίσουν και που εμπιστεύονται τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

«Θα δοθούν και οι κατάλληλες απαντήσεις σε λαθεμένες απόψεις όπως ότι τα εμβόλια του Covid μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των παιδιών ή να αλλάξουν το DNA τους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Αναφέρθηκε ακόμα στην αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει διεθνώς σε σχέση με τα εμβόλια για μικρότερες ηλικίες παιδιών από 5 έως 11 ετών και από 6 μηνών έως 5 ετών: «Φαίνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές όπως το FDA μετά την αίτηση των εταιρειών μπορεί να δρομολογήσουν την έγκριση με τον χαρακτηρισμό της επείγουσας χρήσης τους επόμενους μήνες».

Επισήμανε ότι εν αναμονή της χορήγησης των εμβολίων από τους παιδιάτρους δεν θα πρέπει να χάνεται ο χρόνος ούτε μιας μέρας και οι εμβολιασμοί θα πρέπει να συνεχίζονται χωρίς να αναβάλλονται.

Ακόμα είπε ότι από τα αποτελέσματα μελέτης στο Ισραήλ προκύπτει ότι είναι υπερκτιμημένος ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων από τα εμβόλια mRNA.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου ανέφερε ότι τα δεδομένα της ανοσιακής ανταπόκρισης δείχνουν ότι και άλλες ομάδες πληθυσμού μπορεί να προτεραιοποιηθούν όπως οι υγειονομικοί. Προέβη δε στη διαπίστωση ότι η τρίτη δόση εμβολίου θα είναι καθοριστική για τους υγειονομικούς. Όπως είπε για να παραμείνει αποτελεσματικό το εμβόλιο και να αποφευχθούν λοιμώξεις από τον ιό στο νοσοκομειακό και στο οικογενειακό περιβάλλον των υγειονομικών καθώς και για να μην επιβαρύνουν το σύστημα απουσιάζοντας από την εργασία τους, είναι πιθανό να μπουν σε προτεραιότητα όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ξεπεράσαμε τα 11 εκατ. δόσεις εμβολιασμού, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι που κλείνουν ραντεβού πρώτης δόσης είναι κάτω των 35 ετών. Ήδη, από το απόγευμα της Δευτέρας άρχισε η αποστολή sms σε 285.000 πολίτες οι οποίοι έχουν προτεραιοποιηθεί για να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος