Μ. Θεμιστοκλέους: Aνοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση (video)

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η τρίτη δόση θα γίνει σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, σε άτομα από 60 ετών και άνω και σε άτομα που διαμένουν σε οίκους φροντίδας, Ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ξεπεράσαμε τα 11 εκατ. δόσεις εμβολιασμού, ενώ ήδη, από το απόγευμα της Δευτέρας άρχισε η αποστολή sms σε 285.000 πολίτες οι οποίοι έχουν προτεραιοποιηθεί για να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου.

Επίσης ανέφερε ότι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 25.000 εμβολιασμοί και η ημέρα θα κλείσει με 30.000 εμβολιασμούς.

Παράλληλα τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα έχουν κλειστεί 102.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, με την πλειοψηφία να είναι από 32 ετών και κάτω.

Ακολούθως δήλωσε ότι 6.265.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τη μία δόση που αντιστοιχεί στο 60% του γενικού πληθυσμού και το 68,6% του ενήλικου πληθυσμού.

Τέλος, 5.850.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, που αντιστοιχεί στο 56% του γενικού πληθυσμού και το 65% του ενήλικου πληθυσμού.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων, καθώς έχουν γίνει 8.700 αιτήσεις και ήδη έχουν εμβολιαστεί 7.590 άτομα της κατηγορίας αυτής.

Για τους εικονικούς εμβολιασμούς, δήλωσε ότι το σύστημα είναι ασφαλές, και τα περιστατικά που εντοπίστηκαν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ διεξάγονται οι προβλεπόμενες έρευνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος