Τα πρόσωπα της πρεμιέρας των Ολυμπιακών Αγώνων

Τέσσερις αθλητές ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους και τα επιτεύγματα που κατέγραψαν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Τόκιο.

Τα πρόσωπα της πρεμιέρας των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Λούκα Μκεϊντζε, από τη Γαλλία, πανηγυρίζοντας τη νίκη που του έφερε το χάλκινο μετάλλιο, στη κατηγορία των 60 κιλών του τζούντο. 

Ένας εκ των αθλητών που «κουβαλά» μία απίστευτη ιστορία, είναι ο Λούκα Μκεϊντζε. Ο 25χρονος τζουντόκα κατέκτησε τη τρίτη θέση του βάθρου στη κατηγορία των 60 κιλών, αλλά για να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα, αναγκάστηκε να περάσει από… χίλια κύματα.

Ο ίδιος γεννήθηκε στη Τυφλίδα της Γεωργίας, ωστόσο το 2015 μετανάστευσε στη Γαλλία και το Παρίσι. Όπως διηγείται: «Πληρώσαμε κάποιον για να μας φέρει στην Γαλλία, όταν το αίτημά μας απορρίφθηκε στην Πολωνία». Μάλιστα, ο Μκεϊντζε εγκαταστάθηκε αρχικώς στο Παρίσι, αλλά ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα που αγαπά, όταν έφυγε για τη Χάβρη. όπου βρήκε ένα σύλλογο του τζούντο. Με την παρουσία του στη Γαλλία δεν γνώριζε τη γλώσσα, αλλά παρέδωσε μία μεταφρασμένη επιστολή, στην οποία αναγραφόταν πως επιθυμεί την ενασχόλησή του με το τζούντο.

Όλα κύλησαν ομαλά για τον ίδιο και την ίδια χρονιά πήρε την γαλλική ιθαγένεια. Σήμερα, έξι χρόνια αργότερα, ο Λούκα Μκεϊντζε κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Όπως δήλωσε: «Η Γαλλία με καλωσόρισε και μου άνοιξε την αγκαλιά της. Ακόμα κι εάν δεν ήταν εύκολο, έπρεπε να περιμένω».

Τα πρόσωπα της πρεμιέρας των Ολυμπιακών Αγώνων
Η 21χρονη Κιάν Γιανγκ, από τη Κίνα, φιλώντας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Μία ακόμη αθλήτρια που έγραψε τη δική της ιστορία είναι η Κιάν Γιανγκ. Η 21χρονη Κινέζα κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επικρατώντας στον τελικό της γυναικείας σκοποβολής στα 10 μέτρα με αεροβόλο.

Τα πρόσωπα της πρεμιέρας των Ολυμπιακών Αγώνων
Η Λόα Ντίκα Τούα, αγωνιζόμενη για 5η (!) φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της άρσης βαρών. 

Η έμπειρη πρωταθλήτρια, που προέρχεται από την Παπούα Νέα Γουινέα, γράφει ιστορία στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, καθώς έχει χάσει μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο! Η 37χρονη αθλήτρια, που αποτελεί και μητέρα δύο παιδιών, είναι η μοναδική αρσιβαρίστρια με τόσες πολλές συμμετοχές, ενώ το 2000 στο Σίδνεϊ ήταν η πρώτη γυναίκα που σήκωσε την μπάρα. Θυμίζουμε πως εκείνη η χρονιά ήταν η πρώτη στην οποία εντάχθηκε η άρση βαρών στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Μάλιστα, η ίδια ήταν και σημαιοφόρος της χώρας της στη Τελετή Έναρξης, ενώ σήμερα (24/7) μετά το αγώνισμα της στο οποίο κατετάγη 10η, εξέφρασε την ικανοποίησή της, λέγοντας πως: «Το όνειρό ενός αθλητή, είναι να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μια φορά, ίσως δύο φορές, αλλά ποτέ στη ζωή σου δεν μπορείς να φαντασθείς ότι θα πας πέντε φορές».

Τα πρόσωπα της πρεμιέρας των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Ρίτσαρντ Καραπάζ, από τον Ισημερινό, στη κορυφή του βάθρου για την επικράτησή του στο άθλημα της ποδηλασίας ανδρών.

Τα πρόσωπα της πρεμιέρας ολοκληρώνονται με τον Ρίτσαρντ Καραπάζ. Ο 28χρονος πρωταθλητής, έγινε μόλις ο δεύτερος Ολυμπιονικής από το Εκουαδόρ, κατακτώντας την πρώτη θέση στην ποδηλασία δρόμου στο Τόκιο.

Ο συμπατριώτης του, που αποτελεί τον πρώτο Ολυμπιονική του Ισημερινού, είναι ο πρωταθλητής του βάδην, Τζέφερσον Πέρεζ, που επικράτησε το 1996 στα 50χλμ στη διοργάνωση της Ατλάντα.

Πηγή: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος