Φάμελλος από Λάρισα: «Το ΣτΕ λύνει τον Γόρδιο δεσμό για το φράγμα Μεσοχώρας

Επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Λάρισας και αγρότες είχε κατά την σημερινή του (08/06/2021) επίσκεψη ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.
Ο κ. Φάμελλος συναντήθηκε αρχικά με τον διοικητή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Παππά καθώς και τη Δ/ντρια Δασικών Υπηρεσιών με τους οποίους συζήτησαν θέματα όπως οι δασικοί χάρτες και την αναγκαιότητά τους για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου, η πρόοδος των δασικών χαρτών και η στήριξη της Υπηρεσίας με προσωπικό.

Αναλόγου περιεχομένου ήταν και οι συναντήσεις με τους Δημάρχους Λαρισαίων κι Αγιάς κ.κ. Απόστολο Καλογιάννη και Αντώνη Γκουντάρα ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους αγροτών για θέματα που τους απασχολούν .

Η επίσκεψη του κ. Φάμελλου είναι η πρώτη μετά την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για την Πράσινη Επανάσταση. “Είναι μια πρόταση ριζικής μεταρρύθμισης που την έχει ανάγκη η χώρα καθώς η κρίση κλίματος και οικοσυστημάτων ασθενούν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αποτελούν αίτιο νέων ανισοτήτων” δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

Φάμελλος από Λάρισα: «Το ΣτΕ λύνει τον Γόρδιο δεσμό για το φράγμα ΜεσοχώραςΑναφερόμενος στο φράγμα της Μεσοχώρας ο κ. Φάμελλος επικαλέστηκε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, σηματοδοτεί νέες εξελίξεις και λύνει τον Γόρδιο δεσμό του έργου και παρέθεσε την περίληψη της απόφασης.
«Πρόκειται για την απόρριψη της αίτησης ακύρωσης των αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι Αναθεωρήσεις των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας και των αντίστοιχων ΣΜΠΕ.
Εναντίον των Αναθεωρήσεων είχαν προσφύγει:
o Η Περιφέρεια Θεσσαλίας
o Η ΠΕΔ Θεσσαλίας
o Η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών
Το ΣτΕ μπήκε στην ουσία της υπόθεσης (και στο περιεχόμενο του ΣΔΛΑΠ) και ανέτρεψε όλα τα επιχειρήματα των προσφυγών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος