Καστοριά: Δρομολογείται η κατασκευή του δικτύου μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση κατασκευής του δικτύου μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου για την Καστοριά, τους Μανιάκους, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά, με συνολικό προϋπολογισμό 22,8 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου διανομής φυσικού αερίου που ώστε να καλύψει τις ανάγκες των δημόσιων κτηρίων (Νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας, σχολεία και λοιπές εγκαταστάσεις), των εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών, καθώς και των οικιακών καταναλωτών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη της Πράξης “Ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου”, με  Δημόσια Δαπάνη   12.817.495,17 ευρώ.  Δικαιούχοι της Πράξης είναι η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Ανώνυμη Εταιρεία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.

Προβλέπεται η κατασκευή δικτύου μήκους περίπου 153 χιλιομέτρων και 4 σταθμών Μέτρησης και Ρύθμισης πίεσης, προμήθεια των απαραίτητων υλικών, καθώς και αρχαιολογική επίβλεψη σε σημεία και περιοχές που θα υποδείξουν οι κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Η τροφοδότηση των δικτύων διανομής θα πραγματοποιηθεί από τον αγωγό ΤΑΡ μέσω εξόδου που θα κατασκευαστεί θέση Πορειά και στη συνέχεια θα κατασκευαστεί το δίκτυο Μέσης Πίεσης που θα τροφοδοτήσει τις πόλεις της Καστοριάς, των Μανιάκων και του Άργους Ορεστικού. Η πόλη των Γρεβενών θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο που θα παραλαμβάνεται από σταθμό συμπίεσης που θα κατασκευαστεί επίσης στην θέση Πορειά.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου της ανάπτυξης των συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου που ανέρχεται σε περίπου 22,8 εκ. ευρώ, το ποσό των 12,8 εκ. ευρώ αποτελεί τη Δημόσια Δαπάνη και καλύπτεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος