Γ. Κώτσηρας: Σημαντικά βήματα με “άυλο διαζύγιο” – Συνεπιμέλεια στο οικογενειακό δίκαιο (video)

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου δικαιοσύνης στο οικογενειακό δίκαιο, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δυνατότητα για “άυλο διαζύγιο” στο προσεχές διάστημα, στη συνεπιμέλεια αλλά και στο ρόλο του οικογενειακού διαμεσολαβητή.

Όπως είπε, με το “άυλο διαζύγιο” θα διευκολύνονται τα μέρη των συναινετικών διαζυγίων, πολύ πιo γρήγορα ψηφιακά, με τρόπο απόλυτα ασφαλή και τεχνικά και νομικά.

“Στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα παρουσιάσει σήμερα 24/2 ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο υπουργικό συμβούλιο, γίνεται ένα σημαντικό βήμα στο οικογενειακό δίκαιο”, σημείωσε. “Μετά από σχεδόν 40 χρόνια θα επαναπροσδιοριστούν κάποιες διαδικασίες, που θα έχουν έναν έντονα παιδοκεντρικό χαρακτήρα. Θα αφορούν στα δικαιώματα του παιδιού και στις σχέσεις του παιδιού με τους γονείς του, για το πως θα μεγαλώνει με διασφαλισμένη την επικοινωνία και με τους δύο γονείς”, τόνισε.

Όπως εξήγησε ένα από τα μέτρα, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι η δυνατότητα να υπάρχει οικογενειακός διαμεσολαβητής, ο οποίος θα είναι ειδικευμένος σε θέματα οικογενειακού δικαίου, ώστε να μπορεί να δώσει λύσεις και πριν την προσφυγή των γονέων στο δικαστήριο. Διαμεσολαβητής, όπως εξήγησε, θα μπορέσει να οριστεί  και μετά την δικαστική απόφαση για να παρέμβει στη διαδικασία.

Στο νομοσχέδιο, όπως είπε ο Γ. Κώτσηρας, θα προβλέπεται ένα “μαχητό τεκμήριο” για τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια των παιδιών, ώστε να μπορεί να υπάρχει και με τους δύο γονείς πραγματική επαφή, “να διασφαλίζεται η επικοινωνία αυτή”, όπως τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος