Συνεδρίαση για την αντιπυρική περίοδο

Με αντικείμενο τη φετινή αντιπυρική περίοδο συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Συριγωνάκη, με τα περισσότερα μέλη να μετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης μετείχε για πρώτη φορά ο νέος συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, αντιστράτηγος ε.α., Μανώλης Παραβολιδάκης.

«Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους φορείς να τοποθετηθούν, να συζητήσουμε και να παρουσιάσουμε εμπειρίες. Ανταλλάξαμε γνώμες και απόψεις και θέλω να πω ότι για την επίτευξη του στόχου, απαιτείται συνεργασία και συντονισμός των δράσεων. Κάθε φορέας θα πρέπει να είναι καθόλα έτοιμος σε προσωπικό και μέσα τα οποία διαθέτει», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο κ. Συριγωνάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου διαβεβαίωσε πως υπάρχει, «πλήρης ετοιμότητα» δεδομένο που αποτυπώθηκε πριν από τρεις ημέρες κατά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στη Φοινικιά.

Ο κ. Συριγωνάκης συνεχάρη τον κ. Παραβολιδάκη για την ανάληψη των καθηκόντων του, και τόνισε πως η εμπειρία του θα βοηθήσει στον κοινό στόχο, «που δεν είναι άλλος από την προστασία, της υγείας, της ζωής, της περιουσίας των συμπολιτών μας, την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του κινδύνου των καταστροφών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος