Ζήτησε τη στήριξη των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης

Το ζήτημα στήριξης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, των οποίων τα οικονομικά πλήττονται σε μεγάλο βαθμό, με υπαρκτό πλέον τον κίνδυνο τη βιωσιμότητα τους, έθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση των προέδρων της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Κρήτης αλλά του προέδρου της ΕΔΕΥΑ, δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων που έχει αποστείλει η ΕΔΕΥΑ προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, αναφέρθηκε στην μεγάλη απώλεια εσόδων που υφίστανται  οι Δήμοι του νησιού, που ως τουριστικός προορισμός πλήττεται ιδιαίτερα, με δεδομένη την απαλλαγή από την καταβολή ανταποδοτικών τελών από τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αλλά και της μη έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων είναι επιτακτικό προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον Γ. Κουράκη ότι θα υπάρξουν άμεσα σχετικές ανακοινώσεις για τον τρόπο κάλυψης των οικονομικών απωλειών των ΟΤΑ.

Τέλος υπήρξε ενημέρωση ότι η ΠΕΔ Κρήτης θα παραλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα προστατευτικές μάσκες για να τις διανείμει στους Δήμους της Κρήτης με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος