Το σύστημα “σέρνεται” κατά το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

“Σέρνεται” το σύστημα, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, σήμερα, που χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές προσπαθούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Σε πολλές πόλεις της χώρας υπάρχει συνολικό πρόβλημα με τις ταχύτητες σύνδεσης του internet. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μπορεί “χιλιάδες συνάδελφοι μας που έχουν καταφέρει να εγγράφουν, ουσιαστικά, δεν μπορούν να δουλέψουν ούτε με τις ασύγχρονες πλατφόρμες γιατί το σύστημα είναι υπερβολικά αργό ή τους «πετάει έξω». Με τη σύγχρονη ούτε λόγος να γίνεται.
Επίσης τονίζει ότι “πολλοί γονείς δεν μπορούν να πάρουν κωδικούς από το Σχολικό Δίκτυο. Και αν πάρουν μετά δεν τους
αναγνωρίζει το σύστημα.
Σε ότι αφορά τους μαθητές “καμία πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί από το Υπουργείο για τους μαθητές που δεν έχουν τα τεχνικά μέσα
(γρήγορο internet, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, tablet κ.α.).
• Καμία πρακτική στήριξη σε εκπαιδευτικούς που, κλεισμένοι στα σπίτια τους, έχουν και οι ίδιοι παιδιά σε σχολική ηλικία ή συζύγους που δουλεύουν εξ αποστάσεως. Αλήθεια πόσα μέλη μιας οικογένειας μπορούν να μοιραστούν έναν υπολογιστή;
• Ειδικά στη Δευτεροβάθμια, μεγάλο κομμάτι εκπαιδευτικών στερείται του επιπλέον αναγκαίου εξοπλισμού, όπως κάμερες, μικρόφωνα, ψηφιακές γραφίδες κ.α., με συνέπεια να αδυνατεί να συμμετάσχει στη σύγχρονη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
• Όσον αφορά το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό συνολικά, είτε είναι ελλιπέστατο, είτε δεν υπάρχει κάποια προεπιλογή-οργάνωση από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος.
• Εκεί που φοιτούν παιδιά μεταναστών και προσφυγόπουλα υπάρχουν επιπλέον, ιδιαίτερες δυσκολίες, για τις οποίες πρέπει το Υπουργείο να βρει άμεση και εφαρμόσιμη λύση!
• Το Υπουργείο δε λαμβάνει υπόψη του, δε συζητά καν, προτάσεις που ήδη έχουν γίνει από εκπαιδευτικά σωματεία και συναδέλφους για τη στήριξη μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ώστε να εξασφαλιστεί, με ενιαίο τρόπο, η αξιοποίηση των διάφορων εργαλείων ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος