Νέα αντίμετρα στην ατζέντα του Eurogroup

Νέα αντίμετρα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία θα συζητήσουν σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει το σήμερα το απόγευμα το Eurogroup.

Η έκδοση ευρωομολόγου ή ομολόγου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (corona bond), η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου για την ανεργία είναι προτάσεις που εξετάζονται, ενώ βασικό θέμα αναμένεται να είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε χθες ότι η απάντηση της ευρωζώνης στην ταχεία εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού «δεν θα έχει όρια» αλλά θα έχει «πολλή αλληλεγγύη» μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στο πυρήνα της.

«Αυτή είναι η αποφασιστικότητά μου ως υπουργού στην Πορτογαλία και στο Eurogroup», δήλωσε ο Σεντένο, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Πορτογολίας.

Στο μεταξύ το ECOFIN ενέκρινε τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, δίνοντας την απαιτούμενη ευελιξία στα κράτη -μέλη, και την Ελλάδα, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποκλίνοντας από τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος