ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Εισέπραξε απαξίωση-Αναμένουμε ενημέρωση (video)

Την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όχι μόνο δεν προσέφερε κάτι στη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, αλλά κατέληξε σε πρωτοφανές φιάσκο, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση» σημειώνουν.

«Πριν το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις. Τον είχαμε προειδοποιήσει να μη το πράξει», τονίζουν.

Και προσθέτουν «δήλωσε ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει κάνει τέτοια κίνηση. Θέτει δηλαδή τη χώρα στο στόχαστρο και σε διακινδύνευση, χωρίς κανένα λόγο. Δήλωσε πρόθυμος για την αγορά F35, όταν είναι γνωστό ότι η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει ένα τέτοιο επιθετικό μάλιστα όπλο».

Παράλληλα του καταλογίζουν ότι έδωσε θετικά μηνύματα στις απαιτήσεις ΗΠΑ να ανασταλούν επενδύσεις κινεζικών εταιριών για δίκτυα 5G. «Δεν είχε κανένα λόγο να δεσμευθεί σε κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα πρόκειται για επενδύσεις επωφελείς για την ελληνική οικονομία» σημειώνουν.

«Δε χρειάζεται συνεπώς να απορεί κανείς γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ απαξίωσε με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τα είχε πάρει όλα πριν καν τα ζητήσει.
Δεν είχε λοιπόν κανένα λόγο να δώσει κάτι, ούτε καν σημασία στον Έλληνα πρωθυπουργό» τονίζουν κάνοντας λόγο για διπλωματική αποτυχία του σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, αλλά και «μια μελανή στιγμή για τις διεθνείς μας σχέσεις».

Για την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει αναλυτική ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ. Όπως ανέφερε το πρωί στο Open ο Α. Χαρίτσης, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει επίσπευση εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, επανεκλογή Παυλόπουλου και Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών.

Πηγη ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Γ. Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος