Το φαινόμενο “Τζόκερ” και οι πολιτικές αντιδράσεις (video)

Το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση για την προβολή της ταινίας του “Joker”. Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη κάνοντας λόγο για μια “παρωδία” που διαμορφώθηκε η οποία εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος, ενώ στο θέμα επανήλθε και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως στην κυβέρνηση κατέληξαν στο “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο επιχείρημα ότι οι ανήλικοι που έχουν δεδομένα στο κινητό τους μπορούν να βλέπουν διάφορα, απάντησε ότι η δημόσια σφαίρα διακατέχεται από διαφορετικούς κανόνες από την ιδιωτική σφαίρα.

“Ολα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή”, σημείωσε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε πως όλα όσα συνέβησαν σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό “ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας”

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: “Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ. Όσον αφορά το ζήτημα της ουσίας της υπόθεσης η αστυνομία κάνει τη δουλειά της εφαρμόζοντας τους νόμους, αν ο νόμος -που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση- είναι κάποιος ο οποίος θα πρέπει να επανεξετασθεί αυτό είναι ζήτημα της Βουλής”.

Για κυβέρνηση τσίρκο που δεν έχει ενιαία γραμμή στο θέμα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη όπου περιοδεύει, διακωμώδησε τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατέληξαν στο “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“…Το πρόβλημα προσπαθήσανε την άλλη μέρα να το αποσιωπήσουνε, να το διακωμωδήσουνε, είπανε ότι πρόκειται για fake news, μετά είπανε ότι πρόκειται για κάποιους γονείς που τσακώθηκαν και φωνάξανε την αστυνομία, μετά είπανε ότι το υπουργείο Πολιτισμού ευθύνεται γιατί κάποιοι υπάλληλοι φωνάξανε την αστυνομία, μετά βγήκε η Μενδώνη και είπε ότι δεν φταίει το υπουργείο Πολιτισμού αλλά η αστυνομία, μετά βγήκε ο Χρυσοχοϊδης και είπε ότι δεν φταίει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά φταίει το υπουργείο Πολιτισμού, και μετά όλοι μαζί συμφωνήσαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα” ανέφερε σε  ανάρτησή του στο Instagram.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα δήλωσε: “Και γκεμπαιλική προπαγάνδα. Γιατί δεν φτάνει που έκαναν όλες αυτές τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς ενέργειες μετά είχαν και το θράσος να διακινήσουν αυτά τα fake news ότι δήθεν για όλα αυτά φταίει ένα νόμος που δήθεν είναι του Ραγκούση”.

Υπάρχει ένας νόμος που θα πρέπει να εφαρμόζεται, υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο REAL FM: “Άκουσα διάφορα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ας διαπιστώσουμε πράγματι αν η αστυνομία μπήκε στον κινηματογράφο, το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Χαρίτσης μιλώντας στο OPEN δήλωσε: “Το εννοείτε σοβαρά ότι είναι επιστροφή στην κανονικότητα να εισβάλλουν πάνοπλοι αστυνομικοί σε μία κινηματογραφική αίθουσα και να συλλαμβάνουν 15χρονους”;

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε πως: “Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα και νομίζω ότι και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πάρα πολύ τους εξυπηρετεί η δημόσια συζήτηση να μένει στον Τζόκερ”.

Φρενίτιδα για τον«Τζόκερ» παγκοσμίως

Την ώρα που παγκοσμίως επικρατεί φρενίτιδα για τον«Τζόκερ», τεράστιες ουρές στα σινεμά της Αθήνας και της περιφέρειας, επιβεβαιώνουν πως και στην Ελλάδα, η ταινία έχει μετατραπεί σε κοινωνικό φαινόμενο. Σε 20 μέρες έχει κόψει 600.000 εισιτήρια.

Η επέμβαση της αστυνομίας για την παρουσία ανηλίκων σε δύο κινηματογραφικές αίθουσες μετά από την καταγγελία δύο υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Η ταινία στη Γαλλία είναι κατάλληλη από 12 ετών και πάνω ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από 14 και πάνω. Τα ηλικιακά όρια διαφέρουν, ωστόσο η αμφιλεγόμενη ταινία του Τοντ Φίλιπς, αποτελεί ήδη κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος