Κλειστά σχολεία λόγω καιρού

Σε επιφυλακή παραμένει ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του νησιού προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη. Λόγω παγετού ή χιονιού, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο, ενώ κλειστά, λόγω των καιρικών συνθηκών, παραμένουν και σήμερα αρκετά σχολεία.

Δεν λειτουργούν τα σχολεία στον δήμο Αρχανών Αστερουσίων και στο δήμο Βιάννου τα σχολεία σε Άνω Βιάννο, Βιάννο, Έμπαρο και Αμιρά. Μία ώρα αργότερα άνοιξαν τα σχολεία στο δήμο Γόρτυνας, ενώ, παρότι τα σχολεία λειτουργούν στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για την μεταφορά μαθητών από τους ορεινούς οικισμούς: Μαθιά, Αμαριανό, Κασταμονίτσα, Ασκοί, Λύττος, Στείρωνα, Πανόραμα, Αμουργέλλες. Κλειστά είναι και τα σχολεία στους δήμους Οροπεδίου Λασιθίου, Ανωγείων, Αμαρίου και Μυλοποτάμου – στα ορεινά χωριά του – καθώς και των δήμων Σφακίων και Κισσάμου.

Κλειστά σχολεία λόγω καιρού
Χιονοχάλαζο στην παραλία του Ρεθύμνου
Μεγάλο τμήμα του νησιού παραμένει στα λευκά, καθώς η χιονόπτωση συνεχίστηκε και χθες και ήταν κατά τόπους έντονη. Στο Οροπέδιο Λασιθίου το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο, ενώ χιονοχάλαζο έπεσε ακόμη και στις μεγάλες πόλεις του νησιού, το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, όπου το έστρωσε στην παραλία. Χιονοκαταιγίδα, ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο εκδηλώθηκε στους Κουνάβους.

Έρχονται νοτιάδες και βροχές

Το σκηνικό του καιρού μεταβάλλεται σήμερα καθώς οι χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο υποχωρούν και από το μεσημέρι και μετά δίνουν τη θέση τους σε βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που θα έχουν ως επίκεντρο την δυτική και νότια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 8 Μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος